Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Csütörtökön lesz az érdi lógyilkos másodfokú tárgyalása
2012.05.02.

2012. május 3-án csütörtökön lesz az érdi lógyilkos néven elhíresült Sz. László másodfokú tárgyalásának első napja. A gyilkos 2010. nyarán, a nyílt utcán, több késszúrással, hidegvérrel meggyilkolta, a szinte még gyerek gazdája szeme láttára Felhő nevű lovát. A ló szinte azonnal meghalt. A kislány sokkot kapott, az édesanyja értesítette a rendőröket, a hatósági állatorvost és az állatvédőket. Bár akkor ott a helyszínen Felhőért már semmit nem lehetett tenni, de Sz. László tulajdonában lévő iszonyú állapotban lévő másik három lovat azonnal elkobozták Tőle, ők a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondozásába kerültek.
Sz. Lászlót az elsőfokú bíróság minden vádpontban bűnösnek találta és 1 év fegyházbüntetésre ítélte, melyet sajnálatos módon 2 évre felfüggesztett. Mind két fél fellebbezett az ítélet ellen.

2010. július 20-án egy rövid szóváltást követően, Sz. László a nyílt utcán, több késszúrással, hidegvérrel lemészárolta Felhőt. A szóváltás abból indult ki, hogy a gyilkos nem megfelelő körülmények között tartotta a lovat, aki nála úgynevezett bértartásban volt. A rossz bánásmód miatt a ló kisgazdája és édesanyja el akarta vinni máshova Felhőt. Mikor ezt közölték Sz. Lászlóval, ő, a szinte még gyerek gazdája szeme láttára, halálra szurkálta az állatot.

Mint az a helyszínre érkező rendőrök és állatorvos vizsgálata nyomán kiderült, Felhőn kívül még három másik ló is életveszélyben volt, hiszen a nem megfelelő tartás, az éheztetés és a rossz bánásmód miatt ők is súlyos, életveszélyes állapotban voltak. Felhő tragédiája mentette meg az életüket. Hiszen a helyszíni intézkedés kapcsán őket azonnal elkobozták és a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondjaira bízták. A három ló állapota a régóta fennálló súlyos egészségkárosító körülmények miatt csak nagyon lassan kezdett javulni. Jelenleg az Állatotthon egy vidéki rehabilitációs részlegén lábadoznak.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány cikke az akkori eseményekről itt olvasható:
http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=6&cid=860&faj=4

Sz. László ellen, a rossz tartás miatt, az érdi önkormányzat eljárást indított és bár egyértelműen elmarasztaló határozat született, eltiltották az állattartástól, mégis a maximálisan kiszabható 200.000 Ft állatvédelmi bírságot 10.000 forintban állapította meg. Ez volt az első megdöbbentő határozat az ügyben.

Ezzel párhuzamosan a rendőrségi eljárás bírósági szakaszba került. A tárgyalás nem volt érzelem-, és eseménymentes. Az első tárgyalási napon Sz. László szó szerint megfenyegette Felhő gazdáit. Az eljárás során semmiféle megbánást nem tanúsított, sőt kijelentette, hogy sajnálja, hogy nem hagyták ott a lemészárolt ló tetemét, hiszen akkor legalább feldarabolva megetethette volna a kutyáival. Mindezek ellenére a zárónapon, a vádlott védelmében zárkörűvé nyilvánították a tárgyalást, így azon (az ítélethirdetést kivéve) sem az érdeklődők, sem az állatvédők, sem a sajtó munkatársai nem lehettek jelen.
Az elsőfokú bíróság Sz. Lászlót minden vádpontban bűnösnek találta. Az ítélete 1 év fegyházbüntetés, melyet az ítélethirdetésen jelenlevők legnagyobb döbbenetére 2 évre felfüggesztett a bíróság. Az ítélet ellen mind a két fél fellebbezett.

Sz. László a korábbi határozatok és ítélet ellenére a mai napig újra tart lovakat, azokkal bérlovaglást és egyéb hasonló jellegű munkákat vállal.

2012. május 3-án, csütörtökön 9 órakor (Budapest, XIV. Thököly út 97-101.) kezdődik a másodfokú tárgyalás. Tekintettel az eddigi enyhe és visszatartó erővel nem bíró határozatokra és ítéletre, most a közvélemény és a média segítségét szeretnénk kérni. Ne hagyjuk, hogy egy hidegvérrel gyilkoló, súlyos, hosszantartó állatkínzást bizonyítottan végrehajtó bűnös, egy vállrándítással megússza.

Kérjük, tudósítson az eseményről és ezzel is segítheti, hogy az állatkínzások száma kevesebb legyen Magyarországon.

További sajtóinformáció:
Schneider Kinga, PR munkatárs
Telefon: +36.70.383.9480
E-mail: pr@noeallatotthon.hu



Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában