Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Örökbefogadták Pikulát az Éden Hotel játékosai
2012.04.27.

Amikor az Éden Hotel játékosai nyugodni tértek, egy kedves négylábú, egy ormányos medve vette birtokba az Éden Hotel nappaliját és az éjszaka leple alatt rendszeresen megdézsmálta a szereplők számára kirakott édességeket és ropogtatni valókat.

Hogy minden alkalommal ugyanaz a példány lakott-e jól a nassolnivalókból vagy váltották egymást, azt nem tudni, mivel azonban az ormányos medve Közép- és Dél-Amerikában honos emlős, így Magyarországon csak az állatkertekben és persze a NOÉ Állatotthonban lehet találkozni vele.

A Noé Állatotthon lakója az egyikük, Pikulának hívják, két éves hím, egy balesetben sajnos elveszítette a farkát. Két hónapos kora óta az állatotthon lakója, nagyon kedves, kissé félénk jószág bár az Éden Hotel játékosaival és Horváth Évával rendkívül barátságosan viselkedett.
„Féltem ettől a látogatástól, mert bár imádom az állatokat, mindig szomorú látni, hogy mennyi gazdátlan, elhagyott, beteg állat van! Legszívesebben mindet hazavinném!” – mesélte az Éden Hotel műsorvezetője, aki évek óta egy cicával osztja meg az otthonát. „Nagy megnyugvás volt látni, hogy milyen jó sora van itt az állatoknak, hogy nem éheznek és rendesen gondoskodnak róluk. Persze ehhez szükség van az önkéntesek odaadására, ezért csak arra tudok biztatni mindenkit, hogy támogassa őket, és ha teheti, akkor fogadjon örökbe egy kutyust vagy cicát.

Az Éden Hotel játékosai és Éva az általuk adományozott összeggel néhány hónapra biztosítják az állatotthon működtetői számára Pikula napi ellátását.

Rajta kívül jelenleg közel 1000 állat él – ideiglenesen vagy csupán átmenetileg - Budapest legnagyobb, majdnem 6 hektáron elterülő állatotthonában. Kutyák, cicák, malacok, kecskék, csirkék, de akad emu, mosómedve, borz, egerészölyv és egy szarvas is a lakók között. Legtöbbjükkel az állatotthonban tett sétájuk során az Éden Hotel játékosai közelebbről is megismerkedtek. Különösen Niki, akinek a divatos táskájába belekukkantott az egyik kecske. „Imádom az állatokat, otthon is van egy kiskutyám, aki szívem csücske. Nagy öröm volt ellátogatni ide és látni, hogy milyen boldogan élnek itt.” – mondta Niki, aki személyes élményét is megosztotta az Éden Hotel ormányos medvéjével kapcsolatban. „Az egyik éjjel kimentem a nappaliba és akkor láttam, hogy ott ül a bárpulton és kekszet eszik. Először nagyon megijedtem, de aztán rájöttem, hogy ő valószínűleg jobban fél tőlem, mint én tőle, és ha már kijöttem, hogy igyak valamit, akkor oda is megyek a hűtőhöz!” – tette hozzá nevetve.További információ Pikuláról:
http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=1&aid=1286

Videó az Éden Hotel 2 ormányos medvéjéről:
http://www.youtube.com/watch?v=4awNecEveGE

Az Éden Hotel játékosainak látogatása a NOÉ-n képekben: http://noeallatotthon.hu/gallery/ESEMENYEK-RENDEZVENYEK/Orokbefogadtak-Pikulat-az-Eden-Hotel-jatekosai/Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában