Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Linda megérkezett!
2012.04.10.

Egy véletlen beszélgetéssel kezdődött minden, kb. másfél évvel ezelőtt. Ami azóta történt azt hiszem nyugodtan sorolható a NOÉs csodák közé.

Másfél évvel ezelőtt kiderült, hogy az Állatotthonhoz igen csak közel él egy a középkorú galléros pávián hölgy. Szeretetben, békében a családja körében.A család már évek óta keresett megnyugtató megoldást imádott Lindájuknak, hiszen teljesen tisztában vannak azzal, hogy egy főemlősnek nem tudják azt méretű helyet és azt a mennyiségű foglalkozást biztosítani, ami a boldog életéhez szükséges.Másfél évvel ezelőtt még ők sem és mi sem gondoltuk, hogy sorsunk egybeforr és a kapocs ez a kedves, ugyan kicsit dundi, pávián lány, Linda lesz.

Az első találkozást, szinte azonnal tett követte. Utána néztünk az engedélyezésnek, az előírt körülményeknek. Osztottunk, szoroztunk és törtük a fejünket. Nem szerettünk volna felelőtlenül, meggondolatlanul belevágni, de éreztük segítenünk kell.
Gyorsan kiderült, hogy helyünk van, a feltételeknek megtudunk felelni, megszületett hát a döntés, hogy szeretettel várjuk. Egy éve hoztuk nyilvánosságra. És a kifutó építése 7 hónapja kezdődött.
Szinte el sem hisszük, de itt van és reméljük nagyon boldog lesz velünk.

De menjük szépen sorba, hiszen abban, hogy itt élhet most már velünk Nektek Angyalok hatalmas szerepetek van.

Elkészítettünk egy kisfilmet és a Ti segítségeteket kértük, hiszen a saját költségvetésünkből nem futotta volna egy luxuslakosztályra, fél megoldásban pedig nem akartunk gondolkozni.Szerencsére Ti is beleszerettetek a dundi hölgybe, így valamikor tavaly nyáron megkezdődhetett az építkezés.
Természetesen a munka nagy részét, szakértők bevonásával, de saját kezűleg csináltuk.Ahogy haladtunk előre a munkálatokkal és verekedtük át magunkat az engedélyezés útvesztőjén, úgy került egyre kézzel foghatóbb közelségbe a költözés napja.
Hatalmas izgalommal vártuk és szó szerint számoltuk vissza a napokat. Mindent összeegyeztettünk és megszerveztünk, hiszen egy kifejlett pávián költöztetése amúgy sem egyszerű feladat, de mi szerettük volna kihasználni az alkalmat és egy teljes körű orvosi kivizsgálással kötöttük össze a költözést.

Már hajnalban mindenki talpon volt, önkénteseink az állatotthonban tevékenykedtek és készítették elő Linda fogadását. A szakértők, az állatorvosokkal pedig Lindánál sürögtek-forogtak kora hajnaltól.

Lindus valamit már sejtett, hiszen elmaradt a reggeli és túl sok ember volt körülötte.Szakértő kezek, elaltatták, hogy biztonságban és nyugalomban tudják az orvosok megvizsgálni és átszállítani új otthonába.A ház garázsából varázsoltak átmeneti rendelőt, ahol a legmodernebb eszközökkel, ultrahanggal és röntgennel is megvizsgálták a hölgyeményt.Miután minden szükséges vizsgálaton túl voltunk, Lindát betettük a neki készített szállítódobozba.Rövid utazás után megérkeztünk az állatotthonba, ahol már igen csak szép létszámban összegyűltek az őt fogadó önkéntesek.

A még mindig alvó majmot elhelyeztük az új lakosztályában. természetesen korábbi gazdái végig vele voltak.Most még mindenkinek lehetősége volt közelről is megnézni, megsimogatni őt.Innentől már nem volt más hátra, mint vártunk, hogy elmúljon az altató hatása és Linda magához térjen. Lassan-lassan elkezdett ébredezni és kicsit kótyagosan, de felfedezte új lakosztályának belső részét.

Véleménye is volt a vele történtekről.Néhány napig még csak a belső részt használhatja, de amit szép fokozatosan hozzászokik a környezetéhez, az új dolgokhoz, szagokhoz, hangokhoz és látványhoz egyre többet lehet majd a hatalmas külső játszótéren is.Időközben megérkeztek az orvosi vizsgálatok eredményei is. Lindánk teljesen egészséges, az ülőgumói egy kicsit be vannak gyulladva és az egyik fogát valamikor a közeljövőben ki kell majd húzni. Tehát minden adott, hogy még hosszú boldog élete legyen nálunk.Köszönjük Mindenkinek aki anyagi vagy tárgyi adománnyal hozzájárult, hogy Linda új életet kezdhessen nálunk. Köszönjük Tóth Tibornak a Jászberényi Állatkert állatgondozójának, hogy szakértelmével segítette előkészíteni a költözést és vállalta, hogy folyamatosan felügyeli és segíti a munkánkat. Dr. Liptovszky Mátyás és Dr. Kerekes Zoltán doktor uraknak a vizsgálatokat, szaktanácsot. Linda korábbi családjának a belénk fektetett bizalmat és, hogy ránk bízták ezt a kedves hölgyet.

Az igazi kaland még csak most kezdődik! Szeretettel várunk mindenkit a NOÉ gazdasági udvarán Linda új luxuslakosztályánál.

A költözésre és Linda történetére kíváncsi volt a TV2 Napló című műsora is, akik hajnaltól velünk voltak és rögzítettek minden eseményt.A költözés képei megtekinthetőek ITT!

Linda képtára megtekinthető ITT!

Linda támogatói kitűzőt kapnak ajándékba:
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában