Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Piroska dolgos hétköznapjai
2012.03.30.

A Piros jelenség minden, az állatotthonba látogató önkéntes és támogató számára ismert. Piros a mi védjegyünk. Nem, most nem egy állatról van szó,….hanem Pirosról, a mi védjegyünkről, angyalunkról, aki kezeli a telefont, gyógyszerezi az ebzeteket és 10 perces munkákat képes órák alatt elintézni…na, nem ám önszántából…

Piros nap, mint nap, már a munkaidő kezdte előtt, legalább fél órával megérkezik a menhelyre. Eleinte arra gondoltunk rossz alvó, szeret korán kelni vagy csak munkamániás… (sajnáltuk is szegény Misit… ugyanis együtt jönnek ki, ha Piros jön, jönnie kell neki is) de egy ideje már fény derült az igazságra.

Megfigyeltük, hogy Pirosnak fél órájába telik, míg a kapuból, elér az öltözőig, hisz „át kell verekednie magát” a nyakába ugró, őt fellökő, a bőrét készségesen bő nyállal hidratáló kutyák és egyéb lakók tömkelegén.
Külső szemlélő mindeközben igen sűrűn hallja az „Őt szeretem a legjobban!” illetve „Ő a kedvenceeem!” mondatokat valakitől, ott a kutyakupac közepén… sejthetően Pirostól.

Hogy ki is a kedvence, sem mi, de szerintünk ő sem tudta még eldönteni… na, igen a bőség zavara. (Megeshet, hogy egyik régebbi lakónk megtanult beszélni, és ő üvöltözi ezt, de persze ezt senki sem tartotta reális elképzelésnek. - a szerk.)
Miután bő ¾ órájába telt, hogy eljusson az öltözőig, majd átöltözzön,(tapasztalatlanoknak megsúgjuk, bő 100 méterről beszélgetünk)
induljon a reggeli rutin vol. 2, azaz az ő során lévő kutyák ellenőrzése. Természetesen, e szituációt is kíséri az imént említett jellegzetes hanghatások egyike.Az ellenőrzés sem telhet el simogatás és babusgatás nélkül, így hát Piros kutyái rutinszerűen felsorakoznak a kennelben, hogy megkapják jól megérdemelt reggeli simijüket és egonövelő „Ő a kedvencem” mondatukat. Piros ismeri minden kutyáját, sokuk egész történetét kívülről fújja. (Már gondoltunk rá, hogy éjszaka belopódzunk hozzá, és mint egy tesztelés képen, álmában kikérdezzük egyik védencéről. Amennyiben eme szeretetteljes és a legkevésbé sem gonosz tettet sikerül megvalósítanunk, természetesen beszámolunk róla, de ez más történet lesz..)

Ezután sor kerül a gyógyszerezésre. A gyógyszereket hősnőnk finom falatokba rejti, így a gyógyszerezés alapvetően nem egy kihívásokkal teli feladat számára….illetve nem volt az…egészen az Íjász család érkezéséig. A péceli foglalásból származó Íjász család néhány tagjának szirupot kell adni, mint kiderült előfordul, hogy Piroska több szirupot nyel, mint a 6 kutya összesen :)Ha gyógyszerezésről van szó Piroska nem ismer lehetetlen, nincsenek számára falak :)


Pepe, a bűzös borz, azaz a szkunk etetése is az ő feladata. Pepe talán az egyetlen állat a menhely területén, aki fittyet hányva Pirosra, akkor is az odúban marad, ha a cicák, akikkel megosztja otthonát, Piros hívására előjönnek. (De mi Pepét így szeretjük. )

Történt azonban egyszer, hogy Piros éppen halált megvető bátorsággal bemerészkedett megetetni Pepét, és Pepe érdeklődve közelített hozzá és kerülgette. Piros persze beszélt hozzá, és örült, hogy a kisállat érdeklődik. Én mindeközben kívülről figyeltem őket. Majd megkérdeztem Pirost, nem fél – e hogy egyszer lespricceli, vagy van – e erre valamiféle műtét stb., amivel ezt megakadályozzák. Piros éretlenül nézett egy darabig, hisz ez egy szkunk….majd felvilágosítottam, hogy szkunk= bűzös borzl…ami spriccel…büdöset…igen igen büdöset..Nos,….Piros rekordidő alatt megetetett, megitatott mindenkit és ki is jött a kifutóból. (Évek óta eteti…egyébként. Gyanítom, ha eddig nem akkor ezek után sem spricceli de….de bevallom vicces volt a szkunkkifutóból menekülő Piros látványa. )

Ezt követően kezdődik a kennelek takarítása. Kemény munka, hisz 16 kennel tartozik a felügyelete alá. A munkát nehezíti a kutyák játékos természete, melynek köszönhetően fáradhatatlanul próbálják Pirost játékra hívni.:) (Alkalmanként sikerrel!)
10.00 - tól él az állatotthon központi száma, amely mondhatni 15 óráig megállás nélkül csöng. Ebben az időszakban Piroska többszörös szervkárosodást szenved. Elveszti egyik karját és fülét, de ő így is takarít, adminisztrál, idegenvezet. Sokszor érkezik hozzánk panaszként, hogy nem vagyunk elérhetőek… A jelzett időszakban a telefon be van kapcsolva, csak sajnos Piros épp hogy letenné, már csöng is újra. De mint említettük, őt ez sem akadályozza a munkában. SMS-re, hangpostára nem tudunk reagálni, kérünk mindenkit próbálkozzon!A kennelek kitakarítása után következik az irodai papírmunka, de ilyenkor már kezelnie kell a telefont és fogadnia a látogatókat. Előfordul, hogy az állatorvosi naplót, amelynek kitöltése csak néhány percet venne igénybe új kutya esetén, órák hosszat csinálja, mert látogató érkezik, vagy éppen a telefonon beszél egy érdeklődővel vagy segítségkérővel.
Piroska hidegvérének én is szemtanúja voltam. Történt ugyanis, egy gyönyörű nyári napon..hogy ebédelni ültünk volna le, amikor is csörgött a telefon. Piroskánál mi sem természetes, felvette. Igen ám, de ugyanebben a pillanatban elnézte a szék pontos tartózkodási koordinátáit, és sikerült mellé ülnie. Ezzel a mozdulattal egy kisebb robaj kíséretében beült a sarokba, a földre. Én speciel szakadtam a nevetéstől, szem nem maradt szárazon, de Piroska csak kedvesen érdeklődött,onnan…az öltöző sarkából..a földről… mintha eredetileg is így tervezte volna, és ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, hogy milyen kutyust szeretnének befogadni… Máig kedves emlék maradt számomra.

15 órakor mikor már nem csörög a központi számunk (természetesen nem önszántából) Piroska nekikezd a délutáni gyógyszerezésnek, valamint az etetésnek! A lakók ilyenkor is csaholnak és izgatottak, de mondjuk úgy a mosolyuk már nem annyira őszinte, a vacsorát várják és tudják, Piroska mára búcsúzik.

Piroska egy átlagos napját próbáltuk bemutatni, ritkán fordul elő, hogy minden bonyodalomtól mentes, tényleg átlagosan teljen el egy napja, de ha megkérdezik tőle, azt mondja, szereti ezt csinálni és nem cserélne senkivel.
Köszönjük Piri, hogy vagy nekünk!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában