Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Lajkó, kő kövön nem marad
2012.03.15.

Van aki nem emlékszik Lajkóra? Ő az a kutyus, akinek az életébe egyértelműen pozitív változást hozott a vörösiszap-katasztrófa. Elhanyagolt, láncos kutyából, szeretett, mit szeretett, saját rajongótáborral rendelkező, lakáskutya lett.
Sajnos az örömbe üröm is vegyül, hiszen Lajkó egészsége hosszú hónapok óta nincs rendben.

Lajkó nagyon megsérült, csúnyán megégett a katasztrófa alatt. A testén a sebek begyógyultak, de a lelkén csúnya hegek maradtak. Sokan próbálták, sokféle módszerrel feloldani a félelmét és ő jódiákként, apró, de határozott lépésekkel haladt a lelki gyógyulás felé.Mindez tartott tavaly nyár közepéig. Akkor észrevettük, hogy a vizeletében vércseppek vannak. Azonnal orvos, vizsgálat, vérvétel ultrahang. Kiderült, hogy rengeteg homok van a húgyhólyagjában, ez okozza a tüneteit. Miután nem reagált a gyógyszeres kezelésre, műtétre került a sor. És természetesen laborvizsgálatra. A vizsgálat kimutatta, hogy struvit típusú kő, illetve homok található a hólyagjába, mely sajnos szinte azonnal újratermelődött és gátolta a vizelet ürítést is.Lajkónak egyetlen esélye volt, hogy speciális gyógytápot eszik, különleges pasztával akadályozzuk az újabb homok termelődést és a siker még így is nagyon kétesélyes volt.

A kishősünkre megint rámosolygott a szerencse, amikor nagyon szüksége volt rá, hiszen igaz, hogy barátai, sőt rajongói rendszeresen látogatták, mégis a menhelyen kellett megküzdenie testének betegségével és lelkének démonjaival. De jött egy Angyal, Csilla személyében, aki elég bátor és elszánt volt, hogy bevállalta és ideiglenes magához vette Lajkót.

Telt múlt az idő, Lajkó nem szívesen, de ette a gyógytápot és barátkozott új ideiglenes gazdijával és a városi környezettel. Mígnem egy nap kétségbeesett hívást kaptunk Csillától, hogy Lajkó nagyon rosszul van, lázas és kórházba kerül. Tudtuk mi a baj, már megint azok a fránya kövek. Napokig kezelték, mosták át a hólyagját és kilátásba helyeztek egy újabb műtétet. Szegény kutya annyit szenvedett már, hogy egy újabb műtét gondolata elborzasztott minket. Így ha lehet még szorosabbra vettük a szigorú diétáját és követve az orvosi utasításokat, Csilla segítségével kilábalt a bajból.

Sajnos az öröm nem tartott sokáig. Alig telt el néhány hónap, újabb szomorú hívás érkezett. Lajkó megint rosszul van és újra kórházba kezelik. A baj forrása megint a kövektől, homoktól elzáródott húgyhólyag és húgyvezeték. Konzultálva kezelőorvosával fájó szívvel, de egy speciális műtéti eljárás mellett döntöttünk. Lajkónak egy mesterséges vizelet kivezetési pontot alakítottak ki a végbélnyílása alatt. Ettől azt vártuk, hogy kiiktatódik a szűk húgyvezeték és a sajnos állandóan újratermelődő kövek, ezen keresztül baj nélkül tudnak távozni. Elsőre félelmetesnek hangzik, főleg, hogy kan kutyáról beszélünk, aki ugye a hasán elhelyezkedő szervével pisil, de az orvosok szerint sajnos ez már elkerülhetetlen volt. Mindent végig beszéltünk a vizelet tartástól, a pisilési szokásokon át, a fertőzés lehetőségéig és belevágtunk. És szinte hihetetlen, de a dolog nagyon kulturáltan és jól működött, szinte az első perctől. Lajkó gyorsan gyógyult és hamarosan hazamehetett.Nagyon hamar, túl hamar bebizonyosodott, hogy szükség van a nagyobb átmérőjű kivezetésre, hiszen a speciális táp mellett is roham léptekben alakultak az új kövek. Volt, hogy akkora fejlődött, hogy még ezen az új kivezetőn s csak orvosi segítséggel tudott távozni.Ebben bizony nem nyugodhatunk bele, pontosabban Csilla, Lajkó Angyala nem nyugodott bele és addig nyomozott, kutatott, amíg megtalálta Magyarország "kőspecialistáját". Újabb vizsgálatok, speciális laborok következtek. És ennek hatására felcsillant egy újabb reménysugár. Kiderült, hogy egy nagyon speciális baktérium van elszaporodva a testében és valószínűleg ez okozza a megfékezhetetlen kövesedést. Kitenyésztették, bevizsgálták, megkonzultálták és végül felírtak egy speciális antibiotikumot. Ezt most nagy dózisban, sokáig, több, mint két hónapig kell szednie. Mos megint nagyon bizakodóak vagyunk, hogy végre Lajkó boldogan élhet, kövek nélkül.Itt tartunk most. Lajkó néhány napja szedi a gyógyszert és természetesen továbbra is tartja a gyógytápos diétát.

A műtét, a gyógytáp és a paszta, valamint a nagyon drága gyógyszer finanszírozása sajnos rendkívül nagy terhet ró állatotthonunkra.

Kérjük aki teheti támogassa Lajkó gyógykezelését és gyógyterápiáját.

Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20084606

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.
PayPal és online bankkártyás utalási lehetőség weboldalunkon a jobb oldalon középtájt.

A megjegyzés rovatba kérjük beleírni:Lajkó!

Lajkót virtuális örökbefogadással is támogathatja adatlapján keresztül!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában