Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Szomorú statisztika 2012. első hetéről
2012.01.08.

Szomorú statisztika 2012. első hetéről, kutyafronton. Bekerült 17 kutya, chipes 2 kutya, de csak az egyik regisztrált. Hazakerült 7 kutya, ebből veszettség oltással rendelkezett mindössze 2! kutya, ivartalanított 0! kutya! Felelős állattartás?Nem tagadjuk mi is megdöbbentünk. Azt tudtuk, hogy rosszul "állunk" a felelős állattartási kötelezettségekkel kishazánkban, de azért ami idén szilveszter környékén történt az miden képzeletünket felül múlta.

December 31-e előtt már hetekkel mi is és, még rengeteg állatvédő, állatszerető kezdett kampányba, mely során ki-ki a maga eszközeivel felhívta figyelmet a veszélyre. Voltak érvelő felhívások, voltak sokkoló figyelmeztetések.
Sajnos úgy tűnik mind hiába. Gyakorlatilag december 29-én beindult a gépezet és mondhatjuk a mai napig nincs megállj. Megszámlálhatatlanul ömlöttek a segélykérések elveszett és talált kutyákról egyaránt. Több száz kutyáról beszélünk.

De ami még megdöbbentőbb az a NOÉ Állatotthon statisztikája a menhelyre bekerülő kutyák chipezési és oltási arányáról.

2012. első hetében

- bekerült: 17 kutya

- chippel rendelkező: 2! kutya, de regisztrált csupán 1! kutya

- hazakerült: 7 kutya

- veszettség oltással rendelkezett: 2! kutya

- ivartalanított: 0! kutya


Joggal merül fel a kérdés: Felelős állattartók a magyarok? Ennek megválaszolását a számok tükrében kinek-kinek a saját belátására bízzuk! A mi véleményünk határozott és elkeseredett a témában. Félünk az ebrendészeti hozzájárulás hatásaitól? Azt hiszem nem alaptalanul!

Jó hír: minden kutya aki a NOÉ Állatotthonból hazakerült otthon már chipezve és oltva alszik. A gazdák pedig erősen emésztgetik az ivartalanításról szóló kötelezően meghallgatott kiselőadásunkat!

Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük minden önkéntesünknek, állatvédőnek és nyitott szemmel, nyitott szívvel járó állatbarátnak, hogy ezekben a kritikus napokban, időt, energiát nem kímélve segítették / segítik a bajba jutott állatokat. Tudjuk többen közülük napokig nem aludtak, ügyeletet tartottak telefonon, az internet előtt, vagy éppen az utcán chipleolvasóval. Köszönjük mindenkinek aki akár ideig- óráig menedéket adott egy-egy rászoruló kutyának, vagy éppen cicának.

BÚÉK 2012!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában