Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Enel - avagy egy nemzet nagysága…
2012.01.07.

Valahogy már meg sem lepődünk, mikor ütlegelt, gyerekek által rugdosott, utcára kidobott, felakasztott, megcsonkított, esetlegesen lelőtt állatokról kapunk bejelentést. Gandhi szerint, egy nemzet nagyságát és erkölcsi fejlettségét híven tükrözi, ahogyan az állatokkal bánik. Nos…azt hiszem nem fűznék ehhez semmit. Minimum hetente egy olyan esetről hallunk, ahol kínoznak egy állatot. Éheztetik, verik, felakasztják, megkéselik, lelövik….mindenki döntsön maga, nemzete nagyságáról. Egy újabb ilyen eset, melyet egyik önkéntesünk élt át, és mesélt el nekünk.

„Egyik este macskanyávogásra lettünk figyelmesek. Nem olyan átlagos, unatkozós, kutyaidegesítős nyávogás volt. Érezhető volt, hogy szerencsétlen állat nagyon kétségbeesetten, szinte fájdalmasan próbálja valakinek a tudtára adni, hogy nem érzi jól magát. Édesapám kiment, körülnézett, de vaksötét lévén, nem talált semmit. Szegény cica egész éjjel sírt. Reggel aztán édesapám észrevette, hogy a szomszéd hatalmas fenyőfájáról jön a hang, egy igencsak rémült kis jószágból.

Később a tűzoltók segítségével sikerült szegényt leszedni a fáról. Nagyon kedves jellem, bújt, és dorombolt megmentője kezében. Mindenki fellélegzett, szegény pára végre nem raboskodik a fenyőfán, jól van, ……vagy…..vagy mégsem. Megmentőjének feltűnt, hogy az egyik szeme sérült, és csúnyán bevérzett. Édesapám rögtön el is indult a sérült cicussal az állatorvoshoz.

Az állatorvos megállapította, hogy nem szimpla szemsérülésről van szó, hanem valaki bizony olyan közelről fejbe lőtte légpuskával, hogy a lövedék a koponyacsontját is átütötte. Az orvos által elvégzett ballisztika alapján egyértelműen kivégzésről van szó, hisz ahhoz hogy ilyen lyukat üssenek rá, nagyon közelről kellett célba venni. (a nemzet nagysága.... embernek nevezett egyedek fogják magukat, elhitetik egy végtelenül ártalmatlan, és bizakodó állattal, hogy bízhat bennük, majd mikor már elég közel van, fejbelövik, kivégzésszerűen… véleményem szerint nem beszélhetünk itt semmiféle nagyságról…. - a szerk.) A következő pillanatban a dokinak feltűnik még egy lőtt seb, a macsek fenekén, melyet valószínűleg akkor kapott, mikor valamilyen csoda folytán el tudott menekülni.

A golyók a testében maradtak, ami természetesen nem maradhat így, műtétre lesz szükség. Az orvos azt javasolta, hogy pár napig még várjunk, hagy stabilizálódjon az állapota, hisz a 2 napi szomjazás és éhezés miatt a szervezet kissé megterhelt és gyenge.

A pihenő után további vizsgálatok kezdődtek, melyeknek eredményei nem kecsegtettek túl sok jóval. A lövedék behatolt a koponyájába, akár idegszálakat is sérthetett, a műtétre pedig szükség van, vagy a cica elpusztul ólommérgezésben. A doki figyelmeztetett minket a kockázatokra is, miszerint szegény párának csak 50 % esélye van arra, hogy felébred a műtét után. Nagyon kedves kis bársonytalpú. Bújós, kommunikatív, követeli a szeretet, és a neve Enel. „

Enel pénteken átesett a műtéten, de még egyáltalán nem biztos, hogy túléli ezt a szörnyű kalandot.Enel műtéte, kezelése, és a felépüléséhez szükséges utókezelések együttesen körülbelül 50 000 Forintba kerülnek majd. Ez az összeg jelenleg nagy terhet ró az Állatotthonra, kérjük, aki tudja, támogassa Enel felépülését.

Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.
PayPal és online bankkártyás utalási lehetőség weboldalunkon a jobb oldalon középtájt.

Köszönjük!

A megjegyzésbe kérjük írjátok be, hogy: "ENEL"

További képek ITT!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában