Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Jet beteg
2011.08.16.

Nyár van. Egymást érik a fesztiválok, bulik, rendezvények, minden ember a nyaralás fáradalmai piheni ki, vagy jól megérdemelt szabadságát tölti épp.

De vannak olyanok is, akik az életükért küzdenek a szép nyári napokban.

Nem vállalhatunk mindegyikükért felelősséget, de Jet a Mi Kutyánk. Ha baj van, nincs mérlegelés, menni kell.

Jet a legrégebbi lakóink egyike. Sajnos nem egyszerű sorsa van azon túl sem, hogy menhelyen él, immáron 8 éve. Eleve erős hendikeppel indult a gazdikeresésben folyó versengésben: elég nehéz természetű és - valljuk be - nem túl szép kutya. Egy szerencsétlen baleset miatt egyik mellső lábát is amputálni kellett, ráadásul évek óta komoly májproblémákkal küzd, ami miatt kizárólag speciális májdiétás tápot ehet.Annak ellenére, hogy menhelyen él és komoly egészségügyi problémái vannak, mégis szerencsés helyzetben van, hiszen egyik önkéntesünk, Anikó évek óta istápolja őt, így Jet joggal érezheti úgy, hogy ő tulajdonképen gazdis kutya, csak éppen nem gazdájánál lakik, hanem nálunk.

Amikor a napokban észrevettük, hogy Jet nem áll lábra, azonnal rohantunk vele állatorvoshoz. Lázas volt, teljesen elhagyta magát. A laborja pocsék lett, a magas fehérvérsejtszám erős gyulladásra utalt a szervezetben. A máj rossz értékein nem is lepődtünk meg, hiszen tudjuk, hogy Jet májbeteg, persze aggodalomra adott okott, hogy a pár hónappal előtte esedékes kontroll-laborhoz képest minimálisan, de romlottak az értékek.Az ultrahang viszont mindenkit elkeserített, hiszen az alapján kiderült, hogy Jet lépén daganat van. Sajnos ez nagyon rossz prognózis, ez egyértelműen és drasztikusan csökkenti a kutya élettartamát, de sajnos a daganat jellege és Jet állapota miatt sajnos operálhatatlan.

A hasa is felpuffadt, folyadék volt a hasüregben.

A legaggasztóbb azonban mégis az volt, hogy Jet nem tudott - és tegyük hozzá: nem is nagyon akart - lábra állni. Napokig kétséges volt, hogy orvosaink küzdelmének lesz-e eredménye, az első két nap sok jóval nem kecsegtetett. Szinte szünet nélkül folyt bele az infúzió, kapta a gyógyszereit. Védőangyala, Anikó minden áldott nap órákig ott volt vele a rendelőben, és hisszük, hogy nem csak a gyógyszerektől állt talpra végül Jet.
Balesetes, vagy betegségből lábadozó kutyáinknál minden alkalommal tapasztaljuk, hogy mennyire sokat számít, ha egy kutyának van kiért küzdeni, ha van kinek meggyógyulnia. Azok a kutyák, akik állapotuk ellenére hamar kötődni kezdenek gondozójukhoz, sokkal gyorsabban épülnek fel egy ugyanolyan betegségből, sérülésből, mint azok a társaik, akik nem kommunikálnak az emberekkel, és szinte falat építenek maguk köré. Az olyan kutyák, akik gyorsan szívükbe zárnak egy vagy több önkéntest, gondozót, sokkal jobban igyekeznek, sokkal nagyobb bennük az akarat, az a küzdés, ugyanakkor a kezelések, kötözések, gyógyszerbeadások során sokkal együttműködőbbek. (Jó példa erre Füstös esete, aki a hozzánk kerülésekor kicsit sem volt kedves, sőt, kifejezetten harapós volt, még az sem volt egyszerű, hogy naponta párszor kivigyük a dolgát elvégezni. Aztán szerencsére hamar rájött, hogy nem vevő senki a morcosságára, és rohamos javulásnak indult mentálisan és fizikailag is.)

Bárhogy is legyen, a szeretet és a gyógyszerek megtették a magukét: Jet hamarosan talpra állt és visszaköltözött az állatotthonba, Meki legnagyobb örömére, aki igencsak hiányolta kenneltársát. Hirtelen leromló állapotát egyértelműen a szervezetben lévő gyulladás okozta, ami megterhelve az eleve beteg májjal, gyorsan ledöntötték a lábáról a kutyát. Sajnos tisztában vagyunk vele, hogy Jetnek már csak hónapjai vannak hátra. Bízunk benne, hogy a hátralévő hónapokat széppé tudjuk tenni neki. Fájdalmai szerencsére egyáltalán nincsenek, reméljük még sokáig nem is lesznek.

Jet betegsége és intenzív kezelése sajnos nagyon megterhelte az amúgy is üres kasszát, hiszen az utóbbi hónapokban az átlagnál is több súlyosan beteg vagy sérült állat került a gondozásunkba. Ha bárki úgy érzi, hogy tudná támogatni Jetet, az kérjük tegye meg!

Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20084606
Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

PayPal és online bankkártyás utalási lehetőség weboldalunkon a jobb oldalon középtájt.

A megjegyzés rovatba kérjük beleírni: Jet!

Jetet virtuális örökbefogadással is támogathatja!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában