Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Pukli - kicsi a bors, de erős ...
2011.07.21.

Pukli saccolásunk szerint most 2 hónapos lehet. Kedves csillogó bogár szemű, fekete göndör fürtjei és fehér papucskái vannak. Kitudja, milyen keverék lehet?!Sajnos nem kezdődött szerencsésen a kis élete. Ott kezdődtek a problémák, hogy az anyukája gazdája nem volt elég körültekintő és felelős, nem ivartalanította a kutyáját. Így történhetett, hogy egy kora tavaszi, szerelmes éjszakán megfogant Pukli és a kistestvérei.
Telt múlt az idő, anyuci gömbölyödött, gömbölyödött. A gazda még nézegette is, hogy milyen jól összeszedte magát ez a kutya ... Mígnem egy holdvilágos éjszakán, úgy kb. május idusán Pukli anyukája életet adott néhány sipítozó, életerős, fekete apróságnak.
Innen történet úgy kb. két hónapra ködbe vész. Sajnos nem tudjuk hányan voltak és mi lett pontosan velük, két apróságot kivéve: Puklit és kistestvérét.

A két kölyök szépen gyarapodott és növögetett, míg már olyan nagyok lettek, hogy állandó rosszalkodásukkal, játékukkal folyamatos gondot okoztak gazdájuknak. Egy pénteki napon aztán betelt a pohár, Pukli vagy a kistestvér odapisilt az ajtó elé. Nem derült ki melyik volt, mert a két szemtelen kölyök közül egyik sem vállalta magára. De ez már tűrhetetlen volt és nem mehetett így tovább . . . Megszületett hát az egyetlen döntés, ami ilyenkor megszülethet . . . a két rosszkutyának mennie kell, de azonnal.

Szegény gazda, mit tehetett mást, mint kocsiba pakolta a két megszeppent apróságot. Tudta, hogy van valahol a város szélén egy hely, ahol sok őrült, állatimádó segít minden bajba jutott lelken. De azt is hallotta, hogy az állatotthon megtelt és valami felelősségről, gondoskodásról, megelőzésről papolnak folyamatosan.
Ez igen kellemetlen és rizikós is, hiszen mi van, ha ferde szemmel néznek rá, mi van, ha esetleg megkérdezik, hogy miért nem gondolkozott előre és miért nem próbál meg maga új otthont találni a kölyköknek? Nem, belátható, hogy ezt nem kockáztathatta meg. Ezért nem késlekedett még az éjszaka megkereste ezt a helyet (nem volt egyszerű, hiszen se közvilágítás, se táblák és még rosszul járható földút is!), és büszkeségtől dagadó mellkassal, hogy ő bizony a lehető legjobban járt el, behelyezte (mi inkább úgy mondjuk átb...szta a kerítésen) a kerítésen belülre a két megszeppent apróságot.
Majd addig háborgó lelkiismeretét immár a jól végzett munka biztos tudatában lenyugtatta, kocsiba ült, haza hajtott és végre álom jött a szemére.

Hogy mi történt a két kölyökkel? Pukliék értetlenkedve néztek rá? Ez valami új játék, mert nem biztos, hogy nekünk tetszik! Jaj, gazda, olyan messze vagy hirtelen, nekünk az anyukánk azt tanította, hogy a jókutya hűséges és soha nem távolodik el a gazdájától. Azt tanította, hogy egy jókutya mindig a biztonságot jelentő láb mellet marad, és ha így tesz, akkor a jutalma simogatás, kedves szó és vacsora. És Pukliék bizony egész életükben nagyon figyeltek a mama szavára, gondosan megjegyeztek minden gondolatot és mondatot, hiszen ők bizony nagyon-nagyon jókutyák akartak lenne. De most itt az ismeretlenben, a sötétben, a mama nélkül egy hatalmas átmászhatatlan, égig érő kerítés választja el őket a gazdától. Nem értik, erre nem tanultak semmit. Halk nyüszögéssel jelzik, nem tudják megoldani ezt a feladatot, nem tetszik ez az új játék, hogy legyen így jókutyák. Összebújnak, egymásra néznek . . . és jaj, mire visszafordulnak, a gazda eltűnik a sötétben. Nem látszik más, csak két távolodó piros fénypont. Sokszor látták már ezeket a fényeket, otthon, biztonságban, amikor a gazda elment a benzinszagú dobozzal, amibe induláskor most őket is betette. (Induláskor óóóóóóó milyen izgatottak lettek, hogy végre ők is kalandra indulhatnak a gazdával!)

Néhány másodperc múlva sem a piros fények nem látszódtak, sem a benzinszagú doboz hangja nem hallatszott. De valami más igen, valami nagyon vészjósló, valami, amiről mama már korábban mesélt nekik. Az idegen kutya morgása, több is, veszélyes, tudják, tanulták. Mama azt mondta az idegen kutyákat el kell kerülni, ezért kell mindig otthon maradni, ott nem eshet baj, ott biztonság van, ott a gazda vigyáz rájuk. De ez itt nem az otthon, nem a biztonság, a gazda pedig nincs itt. Ez itt a sötét, fenyegető HALÁL.

Éjszaka vad őrkutyák vigyázzák a több mint 900 állat biztonságát. Sajnos a kistestvér nem élte túl a támadást, rövid kis élete véget ért. Pukli szerencsésebb volt, őt is csúnyán megharapták, megrángatták. Bordái eltörtek, teste tele lett zúzódásokkal és véraláfutásokkal, gerince eltörött, de élt.

Élt még reggel, amikor rátaláltunk. És megkezdődött a versenyfutás az idővel. Azonnal rohanás az állatorvoshoz, sokktalanítás és reménykedés.

Mit mondjunk Puklit keményfából faragták, vele holmi felelőtlen gazda, vagy vad őrkutyák nem bánhatnak csak úgy el. Gyorsan összeszedte magát, két nap után lábra állt. Testileg és lelkileg is kezdte összeszedni magát. A röntgen és az orvosi vizsgálat kimutatta, hogy a gerincműtét elkerülhetetlen. Megtörtént, egy különleges eljárással, felszívódó implantátummal rögzítették az eltört csigolyát. Így minden esélye megvan Puklinak a teljes, egészséges és boldog életre.Néhány kép a bravúros gerincműtétről (a képek estleg felkavaróak lehetnek!): ITT!

Pukli adatlapja: ITT!

További képek: ITT!

Amint lehetséges megkezdjük oltási programját.
Chipezve, oltási és ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe.

Kérjük aki teheti támogassa Pukli műtétjének és rehabilitációjának költségeit.

Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20084606

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.
PayPal és online bankkártyás utalási lehetőség weboldalunkon a jobb oldalon középtájt.

A megjegyzés rovatba kérjük beleírni:Pukli!

Puklit virtuális örökbefogadással is támogathatja!

Köszönjük!

Puklinak most a legfontosabb, hogy ideiglenes befogadót találjunk a számára, akinél nyugalomban, biztonságban gyógyulhat. Semmilyen extra bánásmódra nincs jelen pillanatban szüksége, csak mozgásszegény, nyugodt otthonra.
Aki vállalná Pukli ideiglenes befogadását kérjük hívja a 06 70 38 39 480 telefonszámot, vagy írjon a noekutya.ideiglenes@gmail.com címre.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában