Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Füstös avagy NEM az úszásra :)
2011.07.13.

Szakorvosi javaslatra, hydroterápia gyanánt tegnap, munka után betettük Füstit a kocsiba, és elrobogtunk egy közeli bányatóhoz úszni. Már az indulás is kicsit körülményes volt, ugyanis meggyes a nap végén szokás szerint betette Füstöst a helyére, a balesetes kórházrészlegünkbe, megvolt az esti mese, és Füstösnek ezáltal lezárult a nap, nyugovóra tért.
Értetlenül és nagy hangon adta tudtomra, hogy hagyjam már őt békén, nem megy ő már sehova. Azért valahogy kiküzdöttük magunkat a kocsihoz, felvettük a hámot, és elindultunk.
Ekkor, és ezt követően a menhely kapuján való visszatérésig egy hangja nem volt, ami ugye elég meglepő ennél a nagyhangú, mindent kommentáló ebnél :)
A szeppenet nem múlt sem megérkezésünkkor, pláne nem a nagy kékség szemrevételezésekor. Olyannyira nem, hogy Füstös befékezett. Szó szerint satuféket nyomott, majd menekülőre fogta.
De már olyan közel voltunk a célhoz, hogy bennünket már nem lehetett eltántorítani: Füstös úszni fog, nincs mese... :)Betettük a vízbe. Az arca külön tanulmány volt :D Kikerekedett, óriási szemekkel meredt ránk kérdőn, hogy 'OK, eddig vicces volt, meg minden, de mi ezt most TÉNYLEG komolyan gondoljuk... ? !??!?! :O '
Sajnos el kellett keserítenünk, hogy IGEN :D Ez nem vicc.Annak ellenére, hogy nem tetszett neki a helyzet (a víz selymesen lágy, kellemesen meleg, a part homokos, szóval minden ideális egy langymeleg esti fürdőzéshez), hamar kiderült, hogy Füstös remekül úszik.
Úszómestere, Zoli beúszott vele jópár tempót, ahonnan Füstös négy lábbal pedálozva kiúszott a partra. Nem merült a víz alá, ritmusosan tempózott, de a cél félreérthetetlenül a part, a menekülés volt. Ezt a műveletet, persze beiktatott pihenőkkel, többször megismételtük.
Az úszás, mely során a testsúly nem nehezedik a két hátsó lábra teherként, remekül fejleszti az izomzatot, ami Füstösnek elengedhetetlen, hiszen lábizmai meglehetősen sorvadtak.Szemmel látható volt azonban megkönnyebbülése, amikor véget ért az úszólecke, és pakolni kezdtünk.
Azt viszont ő még nem tudja, hogy ezzel 'megpróbáltatásai' nem értek véget :)Hazaérkezésünkkor még át kellett kötözni Füstös lábait. A 'buzogányok' gyakorlatlanságomnak, és lelkes segítőmnek ;) köszönhetően viccesen felemásra sikerültek, de Füstöst ez szemlátomást nem zavarta.
Hihetetlen nyugalommal és türelemmel tűrte a csomagolás megpróbáltatásait, bár már hozzászokhatott, hiszen naponta-kétnaponta átesik ezen a procedúrán, amit általban lelkes nyalogatással kísér.További képek a vizes kalandról megtekinthető ITT!

Noha Füstös nem szeret úszni, nagyon jót tesz neki, így mindenképp elhordjuk őt további úszóleckékre. Sőt jó lenne minél többször, ezért kérjük, hogy ha valaki napközben, a NOÉ nyitvatartási idejében kutyáival úszni megy, kérjük gondoljon Füstösre, és ha befér a csapatba/kocsiba, akkor egyeztessen Kingánál a 06 70 383-9480-as számon.

Tisztában vagyunk vele, hogy milyen nehéz olyan helyet találni, ahol az ember kedvenceivel együtt pancsizhat úgy, hogy nem kötnek bele, nem zavarják el, nem jelentik fel, stb. A fent említett bányatóban sem szabad fürdetni, de ezt a kis szabálysértést Füstös érdekében figyelmen kívül hagytuk.

Kérjük, ha valaki tud olyan helyet, bányatavat, magán tavat, ahol szívesen látnák a NOÉs önkénteseket a kutyáikkal együtt az jelezze az info@noeallatotthon.hu email címen, mert ez a probléma a nyári időszakban sajnos visszatérő.

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában