Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Tragédiák sorozata a NOÉ Állatotthon kapujában
2011.07.11.


Tragédiák sorozata a NOÉ Állatotthon kapujában

Az elmúlt hetekben több rendkívül sajnálatos eset történt a NOÉ Állatotthon környékén és kétszer apró kiscicák estek áldozatul az emberi nemtörődömségnek és többször csak a véletlenen múlt, hogy nem lett tragédia.

Először egy anyacicát és három kicsinyét hagyták az otthon előtt egy rosszul záródó ketrecben. A külterületen lévő Állatotthon kapujában a kiscicákat széttépték a kutyák, a mama megmenekült, egy fán várta a segítséget.

Másodszor ketrec nélkül hagytak magukra négy kiscicát, közülük egyet széttéptek a kutyák, a többi szerencsére megmenekült, jelenleg ideiglenes befogadónál lábadoznak.

De volt olyan eset, hogy egy dobozban kölyök kutyákat hagytak a tűző napon a kapuban és mire az Állatotthon munkatársai észrevették őket hőgutát kaptak és meghaltak. Járt már pórul a kerítésen átdobott kutya, macska, nyúl és sérült szarka is.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány csak azokért az állatokért tud felelősséget vállalni, amelyek szabályos módon kerülnek az állatotthonba, és az hogy nyitvatartási időn kívül a kapu előtt vagy a közeli erdőben hagynak egy vagy több állatot rendkívül veszélyes és nagyon sokszor tragédiához vezet, ahogy ezt a fenti sajnálatos esetek is nagyon jól példázzák. Akik otthagyták a kisállatokat nem tettek jót velük (habár feltehetően ez volt a szándékuk), hanem éppen ellenkezőleg, hiszen végül több kis élet is áldozatul esett.

Az Állatotthon kéri azokat, akik állatot szeretnének leadni vagy örökbeadni, mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot a menhely munkatársaival (telefonon vagy emailben), mert abban nem tudnak segíteni amiről nincs tudomásuk. Az Állatotthon többszörös túltelítettséggel üzemel, közel 900 állatról gondoskodnak az önkéntesek nap mint nap. Helyet az állatotthonban nagyon nehéz találni, de információval, tanáccsal mindenképpen tudnak segíteni annak aki állatot talál vagy meg akar válni tőle.

A Noé Állatotthon Alapítvány elkötelezett a bajbajutott állatok megsegítése iránt, de a titokban otthagyott meglepetéscsomagok rendkívül megnehezítik az otthon dolgozóinak a munkáját és még egyszer hangsúlyozzuk, számos esetben tragédiához vezetnek, és ez a legrosszabb ami történhet.

A leadásról és minden egyéb fontos tudnivalóról a menhely weboldalán található információ: www.noeallatotthon.huTovábbi sajtóinformáció:
Schneider Kinga, PR munkatárs
Telefon: +36.70.383.9480
E-mail: pr@noeallatotthon.huMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában