Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Elkészült a NOÉ Állatotthon új macskakifutója
2011.06.17.

Európai színvonalú macskakifutót és rehabilitációs központot adnak át 2011. június 20-án 12 órakor a NOÉ Állatotthonban (Budapest, XVII. kerület, Csordakút utca vége). A hivatalos megnyitón olyan médiaszemélyiségek fogják beköltöztetni a cicákat új otthonukba, mint Mészáros Dóra, Puskás Peti, Vadon Jani és VV Olivér.

Az Alapítvány munkatársai olyan helyet hoztak létre macska védenceiknek, ahol az állatok meleg, száraz helyen lehetnek. Ugyanakkor lakóhelyüket egy elkerített, biztonságos, természetes kifutó veszi körül, hogy élvezhessék a számukra oly fontos természetet.
A hatalmas kifutókban a cicák már-már luxus körülmények között élhetnek. A kifutókban macskaházakkal, padokkal, sziklakerttel és néhány árnyékot adó tujával.

A macskák helyzete ma Magyarországon, ha lehet még rosszabb, mint a kutyáké. Hatalmas tömegek élnek és szaporodnak ellenőrizetlenül az utcákon. Sajnos mindenkin a NOÉ Állatotthon Alapítvány sem tud segíteni, de hitvallásukhoz hűen bajbajutott, beteg vagy életveszélyben lévő állatot soha nem hagynak cserben.
Becslésük szerint évente több száz macska esik áldozatul állatkínzásnak, elhanyagolásnak.

Az általuk befogadott, meggyógyított állatokat minden esetben ivartalanítják, oltják és természetesen a végső cél az örökbeadás. Önkénteseik rendszeresen járnak iskolákba, óvodákba, illetve az Állatotthonban is fogadják a csoportokat, ahol az ivartalanításról és a megelőzésről tartanak előadásokat.

A mostani európai színvonalú létesítmény nem csupán lakhelyül szolgál a rászoruló cicáknak, de egyfajta rehabilitációs központként is üzemel, félős, antiszociális macskák részére. Így olyan állatok is sikeresen örökbeadhatóak, akiknek korábban erre semmi esélyük nem volt.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában