Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Noé Állatotthon Alapítvány 2010. évi Közhasznúsági Jelentés
2011.05.31.

Noé Állatotthon Alapítvány
2010. évi Közhasznúsági JelentésMűködési beszámoló
Alapítványunk a 2010.01.01-2010.12.31-ig terjedő időszakban az Alapító Okiratban meghatározottakkal összhangban az alábbi feladatokat látta el:

1.1 Általános célú feladatok:

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2010 évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Újabb kutyakenneleket állítottunk fel. Jelentős fejlesztésbe kezdtünk az elhasználódott régi kutyaházak, modern, tisztán tartható, fertőtleníthető házakra kezdtük lecserélni. 2010-ben az első lépésben 40 modern, műanyag kutyaházat sikerült beszereznünk. Átadásra került speciális projectjeink (MiniMenhely, Boxer és Bulldog fajtamentés) kórház részlege. Mely részlegben elkülönítve van lehetőség a rászoruló állatok kezelésére, rehabilitációjára. Macskamentő speciális projektünk részére két egymástól elkülönített egyenként kb. 100 m2-es kifutó építésébe kezdtünk. Sérült madaraink számára befejezésre került a 180 nm –es Madárröpde.

b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

2010-ben 912 kutyát
120 macskát
12 kecskét
13 teknőst
8 papagájt
21 nyulat
4 görényt
2 nyestet
3 mosómedvét
3 lovat
5 varjút
39 galambot
2 szarka
1 fecske
8 csincsillát
5 tengerimalacot
2 patkányt
20 disznót
6 sündisznót
8 rókát
1 gólyát
1 siklót
2 borzot
1 egeret

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

Az állatok állatorvosi ellátásának keretében 815 kutyát és 87 macskát ivartalaníttattunk a kóbor állomány létszámának csökkentése érdekében.

Az állatotthonunkba bekerült állatok veszettség és fertőző betegségek elleni védőoltásainak beadatását elvégeztettük.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat.
A 2010 októberében bekövetkezett, Ajka térségét sújtó „vörösiszap katasztrófa” során az alapítvány munkatársai, önkéntesei, több mint 100 állatot mentett ki közvetlenül a katasztrófa helyszínéről. Ezeket az állatokat Budapestre szállítottuk. Egészségügyi állapotuktól függően gyógykezeltettük, illetve a napi ellátást mi biztosítottuk. Rehabilitáltuk testileg-lelkileg. Közben a mentés második fázisában a kitelepített településeken napi szinten etettük a magukra maradt házi kedvenceket és háztáji állatokat.
Elsődleges célként eredeti az eredeti gazdák felkutatása és az állatok hazajuttatása volt fontos. Illetve ahol ez nem volt lehetséges, ott új család felkutatása.

d.) Oktatás, szemléletformálás

2010-ben folytattuk oktatóprogramunkat, melynek célja az állatotthonunkba látogató iskolás és óvodás csoportok állatvédelmi oktatása, felelős állattartásra való nevelése.
Több ízben vettünk részt olyan rendezvényeken (önkormányzati, iskolai rendezvények, stb.), ahol az elsődleges cél az állatvédelmi oktatás volt, de szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló évközi rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- II. Noé Kutyás Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- III.BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- hagyományosnak mondható II. Ebtivity –t. A csapatépítő rendezvény célja az volt, hogy egy kellemes nap keretében összehozza az ország állatvédő szervezeteit, azok tagjait, önkénteseit.
- Segélykoncertet az Állatokért, neves fellépőkkel
- Állatok Világnapi felvonulást.

1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota tovább javult, az állattartásra alkalmas terület jelentősen kibővült. Új kutya kennelek létesültek, elkezdődődött két macskakifutó építése. Részlegesen átadásra került a bulldog menedék. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Illetve sikerült 40 kutyaházat, új modern műanyagházra lecserélnünk.
Nagyszabású faültető akció keretében, több száz fát és bokrot ültettünk el az állatotthon területén.

2.1. Az alapítvány bevételei

Alapítványunk 2010. évi közhasznúsági tevékenységének bevétele: 107.597e Ft
1. Személyi jövedelemadó 1%-a: 81.529e Ft
2. Magánszemélyektől, társaságoktól 25245e Ft-ot kaptunk
3. Pályázati támogatás: 525e Ft
4. A kapott kamat értéke 201e Ft volt
5. Egyéb bevétel: 97e Ft

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Nemzeti Civil Alapprogram működési- és egyéb pályázat

Alapítványunk 2010-ben sikeresen pályázott az NCA keretein belül. 200.000 Ft támogatást kapott, valamint megkapta továbbá a 2009. évben megnyert 500.000 Ft –ból fennmaradó – 2009. évben el nem utalt – maradvány összeget, amelyet az adó 1%-os kampányának finanszírozására fordítottuk.
Alapítványunk sikeresen pályázott továbbá a kerületi Önkormányzat által, civil szervezetek számára kiírt pályázaton, ahol 170.000 Ft támogatást nyert, melyet – saját erőforrásaival kiegészítve – az állatotthon fejlesztésére, egy EU szabványoknak megfelelő játszótér kialakítására fordított.

A közhasznú beszámoló eredménylevezetése

Budapest, 2011. május 31.Megosztom a Facebookon