Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

LINDA – Egy új kezdet, avagy új lakó érkezik a NOÉ Állatotthonba
2011.05.13.

Lindát 13 évvel ezelőtt, teljesen legálisan vásárolta egy budapesti család. Az eredeti tervek szerint az artistaképzőbe járó lányuk dolgozott volna a fiatal állattal. Az élet azonban mást produkált, Linda soha nem állt munkába cirkuszi majomként. Családi kedvencként élt és él a mai napig, szeretetben és gondoskodással körülvéve.

A családja évekkel ezelőtt felmérte, hogy a családi ház melléképületében kialakított aprócska hely nem az ideális élettér egy galléros pávián számára. Ezért megoldást kerestek a jövője megnyugtató biztosítására.
Felkeresték a hazai állatkerteket, vadasparkokat és minden olyan intézményt, amely leinformálhatóan szóba jöhetett. Sajnos Lindát sehol sem tudták fogadni. Hosszú keresgélés, sőt egy sikertelen költöztetés után találtak rá a NOÉ Állatotthonra. Az Alapítvány munkatársai azonnal felvették a kapcsolatot hazai szakemberekkel és megkezdődött az előzetes tervezés. Az elképzeléseket hamar tett követte. Az érintett szakhatóságok és felelős szakemberek segítségével elindult a majomtartáshoz szükséges engedélyek beszerzése, a kifutó és a fűtött, minden igényt kielégítő lakrész pontos tervezése.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány nagyszabású gyűjtési akcióba kezdett, hogy minél előbb megkezdődhessen a gyakorlati munka. Az előzetes kalkulációk szerint a kifutó és a lakrész kialakítása mintegy 1 millió forintba kerülne. Természetesen ennek a túlnyomó többségét a NOÉ Állatotthon Alapítvány finanszírozza, de várják támogatók jelentkezését is.

Kérik, hogy aki teheti, adományával támogassa az Alapítványt (bővebb információ: www.noeallatotthon.hu). Az előkészületekről, az építkezésről, a költözésről, valamint Linda hétköznapjairól az Alapítvány munkatársai folyamatos tájékoztatást adnak a facebook-on Linda személyes oldalán (www.facebook.com/Lindaegyujkezdet). A tervek szerint Linda nyáron költözhet be új otthonába.

* * *


Interjú ügyben kereshető: Schneider Kinga 06-70-383-94-80

Az alábbi nagy felbontású fotók szabadon felhasználhatóak az alapítványról szóló cikkekhez, tudósításokhoz az alábbi feltételekkel.

FIGYELEM! A felhasználás feltétele minden esetben az, hogy a cikkben szerepeljen az alapítvány teljes neve (Noé Állatotthon Alapítvány).
Amennyiben a cikk nem kifejezetten alapítványunkról szól, hanem más a témája (pl. általánosságban a menhelyek helyzete, kóbor állatok, stb.), a képek akkor is felhasználhatóak, ám ebben az esetben a képnél kötelező feltüntetni, hogy az nálunk készült (pl. "Foto: Noé Állatotthon Alapítvány") - vagyis itt képaláírásként kell szerepeltetni az alapítvány teljes nevét.
Bővebb infó a pr kukac noeallatotthon.hu címen kérhető.

Kérjük, ha van lehetősége rá, alapítványunkról szóló cikkéből juttasson el hozzánk egy példányt akár postán (1108 Bp. Hang u. 2.), akár e-mailben (pl. beszkennelve). Köszönjük!

A fényképeket készítette: Meister Natália
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában