Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

LINDA – Egy új kezdet, avagy új lakó érkezik a NOÉ Állatotthonba
2011.05.13.

Lindát 13 évvel ezelőtt, teljesen legálisan vásárolta egy budapesti család. Az eredeti tervek szerint az artistaképzőbe járó lányuk dolgozott volna a fiatal állattal. Az élet azonban mást produkált, Linda soha nem állt munkába cirkuszi majomként. Családi kedvencként élt és él a mai napig, szeretetben és gondoskodással körülvéve.

A családja évekkel ezelőtt felmérte, hogy a családi ház melléképületében kialakított aprócska hely nem az ideális élettér egy galléros pávián számára. Ezért megoldást kerestek a jövője megnyugtató biztosítására.
Felkeresték a hazai állatkerteket, vadasparkokat és minden olyan intézményt, amely leinformálhatóan szóba jöhetett. Sajnos Lindát sehol sem tudták fogadni. Hosszú keresgélés, sőt egy sikertelen költöztetés után találtak rá a NOÉ Állatotthonra. Az Alapítvány munkatársai azonnal felvették a kapcsolatot hazai szakemberekkel és megkezdődött az előzetes tervezés. Az elképzeléseket hamar tett követte. Az érintett szakhatóságok és felelős szakemberek segítségével elindult a majomtartáshoz szükséges engedélyek beszerzése, a kifutó és a fűtött, minden igényt kielégítő lakrész pontos tervezése.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány nagyszabású gyűjtési akcióba kezdett, hogy minél előbb megkezdődhessen a gyakorlati munka. Az előzetes kalkulációk szerint a kifutó és a lakrész kialakítása mintegy 1 millió forintba kerülne. Természetesen ennek a túlnyomó többségét a NOÉ Állatotthon Alapítvány finanszírozza, de várják támogatók jelentkezését is.

Kérik, hogy aki teheti, adományával támogassa az Alapítványt (bővebb információ: www.noeallatotthon.hu). Az előkészületekről, az építkezésről, a költözésről, valamint Linda hétköznapjairól az Alapítvány munkatársai folyamatos tájékoztatást adnak a facebook-on Linda személyes oldalán (www.facebook.com/Lindaegyujkezdet). A tervek szerint Linda nyáron költözhet be új otthonába.

* * *


Interjú ügyben kereshető: Schneider Kinga 06-70-383-94-80

Az alábbi nagy felbontású fotók szabadon felhasználhatóak az alapítványról szóló cikkekhez, tudósításokhoz az alábbi feltételekkel.

FIGYELEM! A felhasználás feltétele minden esetben az, hogy a cikkben szerepeljen az alapítvány teljes neve (Noé Állatotthon Alapítvány).
Amennyiben a cikk nem kifejezetten alapítványunkról szól, hanem más a témája (pl. általánosságban a menhelyek helyzete, kóbor állatok, stb.), a képek akkor is felhasználhatóak, ám ebben az esetben a képnél kötelező feltüntetni, hogy az nálunk készült (pl. "Foto: Noé Állatotthon Alapítvány") - vagyis itt képaláírásként kell szerepeltetni az alapítvány teljes nevét.
Bővebb infó a pr kukac noeallatotthon.hu címen kérhető.

Kérjük, ha van lehetősége rá, alapítványunkról szóló cikkéből juttasson el hozzánk egy példányt akár postán (1108 Bp. Hang u. 2.), akár e-mailben (pl. beszkennelve). Köszönjük!

A fényképeket készítette: Meister Natália
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában