Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

IV. BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Buli
2011.05.05.

Május 8-án, vasárnap 10-től 16 óráig Boxer Majálisra és Boldog Bulldog Bulira várják az érdeklődőket Budapest legnagyobb állatotthonába a 17. kerületi Csordakút utcába. A NOÉ Állatotthon Alapítvány Boxer Fajtamentő Csoportja 2006 óta végzi a bajba jutott boxerek mentését hazánkban. Azóta mintegy 500 boxer került a csoport gondozásába és találta meg eredeti gazdáját vagy új örökbefogadóját. A Noé Állatotthon Alapítvány Bulldog Fajtamentő Csoportja 2009 óta végzi a napjainkban igen divatos, francia és angol bulldogok mentését. Már eddigi működésük is bebizonyította, hogy ezeknek az igen népszerű fajtáknak még inkább szükségük van segítségre, több mint 200 bulldog fordult meg eddig náluk.

Az előző évek nagy sikerére való tekintettel a NOÉ Állatotthon Alapítvány idén negyedik alkalommal rendezi meg a BoxE.R. Majálist, ami nevével (BoxE.R.=Boxer Emergency Rescue) ellentétben nem csak a mentett boxerek számára szól, idén kiegészülve az angol és a francia bulldogokkal.

A tavalyi rendezvényen több száz látogató és kutya vett részt. A fajtamentő csoport által mentett kutyákon kívül rengeteg saját kedvenc, sőt, sok kiállításgyőztes, "sztárkutya" is érkezett a majálisra és a tenyésztők is szép számmal képviseltették magukat. A tenyésztőkkel való kapcsolatépítés rendkívül fontos a fajtamentő csoportok számára, hiszen az állatvédők és a felelős tenyésztők közös célja az illegális szaporítók elleni küzdelem. A szaporítóktól százszámra kerülnek ki a beteg, fogyatékos, szűrővizsgálatokkal nem rendelkező, fajtatisztának mondott, de sokszor keverék kutyák, melyek nagy része az utcán, a menhelyeken vagy a sintértelepeken végzi egészségügyi vagy viselkedési problémák, vagy egyszerűen csak amiatt, hogy a "fajtatiszta" kölyökből felnőtt korára egyértelműen keverék eb válik.

A rendezvényre természetesen nem csak a mentett boxereket és bulldogokat, gazdáikat és a tenyésztőket várják, hanem azokat is, akik fontolgatják az örökbefogadást, vagy egyszerűen csak szívesen eltöltenének egy kellemes napot ezekkel a bájos, szerethető, embercentrikus kutyákkal.

A programok között lesz kutya szépségverseny, dogathlon (játékos vetélkedők gazdiknak és kutyáknak), kutyás bemutató, néptánc- és mazsorett bemutató, gyerekprogramok és tombola értékes nyereményekkel. Minden kutyával érkezőt ajándékkal várnak a szervezők, de fontos, hogy belépés csak érvényes oltási igazolvány felmutatásával lehetséges. A belépés ingyenes, minden látogatót megvendégelnek egy bográcsebédre.

A nap egyik különlegessége, hogy egy rövid bemutatóval debütál a NOÉ Állatotthon Alapítvány Boxer Fajtamentő csoportjának mentett kutyás bemutató csoportja!

Bővebb információ: www.boxersos.hu vagy www.bulldogsos.huMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában