Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

III. NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Nap
2011.04.14.

Április 16-án szombaton 10 és 16 óra között nagyszabású NOÉs találkozóra és örökbefogadó napra várják az állatbarátokat a NOÉ Állatotthon Alapítvány rákoscsabai menhelyére (Budapest, XVIII. kerület Csordakút utca vége – NOÉ Állatotthon).
Ezen a napon engedik szabadon, a télen legyengült, beteg állapotban talált Főnök névre hallgató gólyát is.

Az örökbefogadó napon minden menhelyi kutyát chipezve, ivartalanítva és kezdő kutyás ajándékcsomaggal adnak gazdához.
A programok között lesz koncert, kutyabemutató, sportbemutatók, pom-pom csapat, gyerekprogramok, tombola értékes nyereményekkel. Egész nap családi és gyermekprogramok, arcfestés és állatsimogató. Keverékkutya szépségverseny, melyre NEM csak Noés kutyákat várnak a szervezők.

A nap szenzációja, hogy déli 12 órakor Tóth Vera segítségével szabadon engedik Főnök gólyát. Főnök decemberben került a NOÉ Állatotthonba legyengült beteg állapotban. Az állatvédők meggyógyították, megerősítették és mióta kitavaszodott az állatotthon területén található nagyröpdében próbálgatja szárnyait. Mára egészségesen útra kész. Az alapítvány munkatársai abban reménykednek, hogy a gólya környéken marad, az állatotthon közelében telepszik le és alapít családot.

A rendezvényre szeretettel várják nem csak az örökbefogadókat, de azokat az érdeklődőket is, akik szívesen megismernék az Állatotthont és lakóit, valamint az elmúlt 18 évben – több mint 4.000 – a NOÉ Állatotthon Alapítványtól örökbefogadott kutyákat és gazdáikat.

Az Állatotthonban jelenleg közel 900 kidobott, megunt, megkínzott, balesetet szenvedett vagy rossz körülmények közül, altatás elől mentett állatról gondoskodnak az állatvédők. A kb. 450 kutyán kívül élnek itt cicák, nyulak, teknősök, rágcsálók, emuk, díszmadarak, kicsi és nagy gazdasági haszonállatok, lovak, sőt, még őz és szarvas is. Utóbbiakat ugyan csak virtuálisan lehet örökbe fogadni az alapítvány honlapján (www.noeallatotthon.hu) keresztül, de aki néhány finom falattal (pl zöldségekkel vagy tojással) érkezik a rendezvényre, az kézből megetetheti őket.

A rendezvényen látogatható lesz az európai viszonylatban is egyedülálló Rókarezervátum, ahol természetes élőhelyükhöz hasonlóan kialakított környezetben lehet megismerni az Állatotthon gondozásában élő rókákat, borzokat és mosómedvéket.

Az örökbefogadó napra a belépés ingyenes, ám a kutyával érkezőknek be kell mutatniuk az állat oltási könyvét. A rendezvényre kizárólag egy évnél nem régebbi veszettség- és kombinált oltással, féreghajtással rendelkező, egészséges, jól szocializált, nyakörvvel és pórázzal rendelkező állatokat engednek be.

Részletes program és az örökbe fogadható állatok fényképei, leírása megtekinthető az Alapítvány honlapján a www.noeallatotthon.hu címen.

További sajtóinformáció: Schneider Kinga, PR munkatárs
Telefon: +36.70.383.9480 E-mail: pr@noeallatotthon.hu

A témához szabadon felhasználható plakát és fotók letölthetőek:
www.noeallatotthon.hu [SAJTÓSZOBA]

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában