Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Dia küzdelme a rettegett kórral
2011.03.29.

Dia 8-10 év körüli spicc keverék szuka, aki régi motoros már állatotthonunkban, egészen pontosan 2004 februárjától lakik nálunk. Talált kutyaként került be hozzánk, de sajnos hiába reménykedtünk, nem kereste soha senki, sőt, az örökbefogadók is messze elkerülték, ami érthetetlen, hiszen emberekkel, állatokkal egyaránt barátságos, megbízható, csendes, könnyen alkalmazkodó kutya.


Lassanként beletörődtünk tehát, hogy Dia örökre a mi kutyánk marad. Végleges lakóink közt szerencsés helyzetben van, hiszen évek óta van két pótgazdija Évi és Niki személyében, akik minden héten jönnek, látogatják, sétáltatják, finom falatokkal kedveskednek neki.Sajnos Dia nem csak az örökbefogadás terén szerencsétlen, hanem komoly egészségügyi problémákkal küzd. Egyik mellső lábán pár éve gyorsan növekvő daganatot fedeztünk fel, melyet orvosaink hamarosan meg is műtöttek. A műtét sikeres volt, Dia gyorsan gyógyult, pedig ez a beavatkozás nem egyszerű, hiszen a mellső lábon csak "kevésből lehet gazdálkodni". Nem egy kötőszövetekben bővelkedő területről van szó, így igen nehéz az eltávolított daganat helyén összehúzni és összevarrni a bőrt, éppen ezért nehezen is gyógyul. Orvosaink jó munkát végeztek és Dia is mintabetegnek bizonyult, így azt gondoltuk, hogy minden rendben van.
Egy évig minden rendben is volt, ekkor azonban a daganat újra kiújult, és ismét szükségessé vált a műtét. Az eltávolított daganatot orvosaink továbbküldték szövettanra, mely alapján kiderült, hogy bár a daganat rosszindulatú, de ez a fajta nem hajlamos áttétet képezni.
Kiújulni viszont nagyon is hajlamos, mint ahogy az pár hete újra meg is történt. És sajnos nemcsak kiújult, hanem megdöbbentően gyorsan növekszik.

Természetesen azonnal konzultáltunk orvosainkkal, akik onkológus szakember bevonását javasolták, hiszen a daganat az újabb (immár harmadik) műtét után újra hamarosan kiújulna.

Felvettük tehát az onkológus szakorvossal a kapcsolatot, túl vagyunk az elsődleges vizsgálatokon. Az onkológus szakorvos újabb műtétet javasol, egy speciális kiegészítő eljárással. A műtét közben a területet megfestik egy speciális foszforeszkáló anyaggal, melynek segítségével láthatóvá válik minden egyes beteg sejt. Ezzel az eljárással nagy eséllyel az utolsó sejtig el tudják távolítani a daganatot, ezzel nagy mértékben lecsökkenhet a kiújulás esélye.
A műtétet követően rehabilitációt és kemoterápiás kezelést javasolt.

A speciális műtét, a kemoterápia és a rehabilitáció költségei várhatóan igen magasak lesznek, bizonyára meghaladja a 100 - 150 ezer Ft-ot. Ez az összeg igen nagy terhet ró Állatotthonunkra, ezért kérjük ha valaki teheti akármilyen kis összeggel járuljon hozzá Dia műtétjéhez és gyógykezeléséhez:

PayPal

Átutalással:

Bankszámlaszámunk OTP: 11710002-20083777

A megjegyzésbe kérjük, hogy írja bele: Dia gyógykezelésére

És még egy nagy segítség kellene ennek a nagyon jó természetű kedves, kutyusnak. Ideiglenes befogadót keresünk neki a gyógyulás idejére. Dia problémamentes, szófogadó, pórázon szépen sétál, imádja a kutyákat és az embereket is. Egyedül a macskák nincsenek biztonságban tőle. Frissen műtve, a kemoterápiától legyengülve elengedhetetlen lenne, hogy tiszta, nyugodt családi környezetben tudjon gyógyulni.
Amennyiben ideiglenes befogadással tudna segíteni Diának kérjük lépjen velünk kapcsolatba a 06-30/221-12-99 telefonszámon, vagy a pr@noeallatotthon.hu címen.
Természetesen, ha jönne egy Angyal aki véglegesen szeretné örökbefogadni, saját családot adni Diának, az lenne a legszebb ajándék neki és nekünk is!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában