4662: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=4662 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Kukker
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Kukker
Nem: Szuka
Született: 2012.03.08.
Bekerült: 2020.03.10.
Kicsi Kukker a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Szolgálat /Ebrendészet/tól érkezett a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába. A bundája a pisitől, kakitól és kosztól páncélként összeállt rajta. Alatta gyulladt, sebes, gennyes volt a kis teste és szint szó szerint kirohadtak a szemei. Elképzelhetetlen, hogy milyen iszonyú szenvedésen ment keresztül ez az apró kiskutya.
Természetesen azonnal a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba került, ahol elkezdődött a harc először az életéért, majd pedig a szeme világáért. Mert, hogy az iszonyú látvány ellenére úgy tűnik, hogy az elmúlt 1,5 hónapban kapott kezelések hatására Kukker lát a jobb szemére, sőt könnytermelése is van. Viszont mind a szemhéjai, mind a pislogóhártyája elrohadt. Ezek nélkül sajnos hosszabb távon még gyógyszerekkel sem lehet megmenteni a látását. De a mi orvosainkat nem a feladós fajtából faragták - ezért is imádjuk Őket - így Orbánt Beáta doktornő és Szentpéteri Zselyke szemész specialista fejükbe vették, hogy szemhéjat "csinálnak" Kukkernek. Vagyis speciális technikával működő szemhéjat próbálnak plasztikázni.


Kukker a bravúros műtéten túl van. Az elhalt szemgolyót eltávolították, hogy a sebet zárni tudják az arcbőrét "húzták" át. A menthető szemének pedig szintén a saját szöveteit felhasználva, új szemhéjakat építettek. A bravúros műtétre a Pumukli Állatorvosi Rendelőben került sor. Jelenleg még a kritikus időszakban vagyunk, azért kell drukkolni, hogy a szemhéja megmaradjon és képes legyen funkcionálni, vagyis tudjon vele pislogni és megfelelően záródjon.

Kukker egy 2012. márciusi születésű máltai selyempincsi jellegű szuka kutya.


Gyógyulása után olyan VÉGLEGES otthont keresünk számára ahol soha többé nem kell rosszat tapasztalnia, igazi családtagként boldogan berendezkedhetnek hátralévő kutyaéletre. Reméljük neki is lesz egy Angyala, aki bebizonyítja, hogy az ÉLET szép és az emberekben lehet bízni, egy felelős saját gazda, egy saját család és otthon az a világ legjobb dolga! Kerti tartásra nem fogadható örökbe!

Chipezve, oltva és ivartalanítva fogadható örökbe.

Érdeklődni róla a 06 30 221 12 99 telefonszámunkon, vagy a NOÉ Állatotthonban (1171 Budapest, Csordakút utca vége) hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között lehet.További képek ITT!


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú