4134: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=4134 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Mogyoró
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Mogyoró
Nem: Kan
Született: 2017.08.01.
Bekerült: 2018.08.28.
Mogyoró súlyos sérülésekkel a karcagi menhelyről került gondozásunkba. Valószínűleg egy szamuráj kardhoz hasonló eszközzel próbálták kettévágni. A sérülés egyértelműen ezt támasztja alá. Szinte teljesen biztos, hogy valaki ezt direkt tette vele, és nem baleset következtében sérült meg így.

Az éles tárggyal ejtett vágás átvágta szerencsétlen hátán az összes izmot, ideget, minden lágy részt. Órási sérülést okozva ezzel. És sajnos szétroncsolta Mogyoró gerincét is. A seb mélyén szabadon látszik az elvágott gerincvelő és a röntgen felvétel is egyértelmű. A hátsó lábai tudatosan nem képesek mozogni, nincs mély fájdalomérzet. Ez pedig azt jelenti, hogy Mogyoró talán soha nem fog tudni 4 lábon szaladgálni. Aki ezt tette vele örökre megnyomorította szegény kutyát.

Mi pedig orvosainkkal együtt küzdünk Mogyoró életéért. Mindent megkap a gyógyulásért. Mogyoró kutyusunk rehabilitációja, fizioterápiás kezelései megkezdődtek. Hetente többször jönnek hozzá, a többi napokon pedig mi magunk csináljuk rajta a szakemberek által feladott "házi feladatokat". Mogyoró szempontjából ez most egy nagyon fontos időszak, hiszen a kard nem "csak" a gerincét vágta el, de a hátán az összes izmot és ideget is. A lábai emiatt még nagyon merevek, ami egyrészről akadályozza a vizeletürítés segítését, másrészről így még nem alkalmas a kocsihasználatra sem. De már most több nagyon jó hírünk van!
1. Mogyoró imádja a fizioterápiás foglalkozásokat, teljesen átadja magát a gyógyító kezeknek
2. Szinte azonnal lehet érezni, hogy reagál a szervezete, nyúlnak és lazulnak az izmok
3. van a lábaiban mély fájdalomérzet!!!!!!
Alig merjük kimondani, de talán mégis van egy hajszál remény a 4 lábú ÉLETre. Persze ez még nagyon hosszú út lesz addig. Türelem és kitartás és a szakemberek segítsége kell hozzá!

Ha pedig túl lesz ezen, akkor majd kap egy kerekes kocsit és futhat, szaladhat szeretetben és biztonságban!

Mogyoró egy fiatal kb 2017. augusztusi születésű csau-csau keverék kan.

Reméljük, hogy rajtunk kívül más is meglátja a csodát ebben a kutyában, és nem riad vissza attól, hogy a családjába, az otthonába fogadja. Mi minden támogatást megadunk majd és egészen biztosak vagyunk benne, hogy nem fog csalódni!

Mogyoró oltott, ivartalanított, chipezett.

Érdeklődni róla a 06 30 221 12 99 telefonszámunkon, vagy a NOÉ Állatotthonban (1171 Budapest, Csordakút utca vége) hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között lehet.


Bekerüléskor
2018.október
További képek ITT!


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú