3841: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=3841 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Söjtöri Sellő
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Söjtöri Sellő
Nem: Szuka
Született: 2012.10.01.
Bekerült: 2020.05.03.
Eredetileg bekerült: 2017.10.04.

Előzmény:
2017.10.04-én egy összehangolt és nagyon korrektül előkészített mentési akció keretében 139 kutyát mentettek állatvédők egy borzasztó szaporító telepről Zala megyében. A csupa kistestű kutya a saját ürülékében, fa kalodákba, apró nyúlketrecekbe sínylődtek. A kimentett kutyák mindegyike beteg, hemzsegtek bennük a bolhák, a fülek, szemek borzasztó állapotban voltak.


Előzmény!Természetesen a NOÉ Állatotthon is vállalt a kimentettek közül 11 apró kutyust, közölük Söjtöri Sellő aki kb 2012. születésű törpe spicc szuka.

Söjtöri Sellő ápolatlan, filces szőrrel, alultáplált állapotban került gondozásunkba. Azonnali teljes orvosi kivizsgálásra vittük, ahol megállapították, hogy 2 oldali patella ficam mindkét lábon ezért további ortopédiai szakvizsgálat volt szükséges. Fogai is borzasztó állapotban voltak, ezért ivartalanításkor azok rendbetétele is megtörtént.

Sellő igen korán gazdis lett és mostanáig boldogan élt, de sajnos gazdája elhunyt. Első körben a szomszédok próbálták befogadni mert remélték Sellő jól ismerte őket, így kisebb lenne a törés. Sajnos ez a lehetőség elveszett, mert Sellő annyira befordult bánatában, hogy a befogadó családban élő gyerekek zsivaja sok volt számára. Ezért visszakerült első ideiglenes befogadójához aki most is mindent megtesz, hogy túljusson gazdájának elvesztésén. Férfiaktól meglehetősen fél, gyerekeket nem szereti. Alapvetően egy nagyon félénk kutyus, de képes kötődni. Mivel már élt családban ismeri a pórázon való közlekedést, jól szocializált.


Nagyon keresünk egy igazi gazdit, aki meglátja a CSODÁt ebben a kutyusban. Csak kerti tartásra nem adjuk, kizárólag olyan otthont keresünk a számára ahol teljes jogú családtag lehet. Nagyon sok viszontagságon van túl ezért csak olyan gazdik jelentkezését várjuk akik elé időt adnak Sellőnek a beilleszkedéshez. Bundázata folyamatos ápolást igénylő, ezért a leendő gazdinak ezt vállalnia kell.


Érdeklődni róla a 06 30 221 12 99 telefonszámunkon vagy az info@noeallatotthon.hu címre írt bemutatkozó levéllel lehet.

2017.
2020. május

További képek ITT!Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú