35: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=35 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Parázs
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Parázs
Nem: Kan
Született: 2007.01.01.
Bekerült: 2009.01.05.
Parázs a X. kerületi rendőrség közbenjárásával került hozzánk 2009 január 5-én. A telefonálók szerint az új építésű, de lakatlan ház elé kiláncolt állatot régóta éheztették és állapota annyira leromlott, hogy már járni sem bír. A kutya valóban nagyon rossz állapotban volt, csak feküdt a hideg betonon, remegett, nem reagált semmire. Ki volt hűlve, nem tudott mozogni, még a száját sem tudta egyedül kinyitni. Hátsó része gyenge volt, hátsó lába ödémás, komoly fájdalmai lehettek, ha megmozdították, nagyon sírt. Kb. 2007 januári születésű fekete németjuhász keverék kan.
Napokig nem tudtuk, menthető-e, folyamatosan infúziózták orvosaink. Anémiás volt, fehérvérsejt száma pedig nagyon magas volt. Nagy fájdalmai voltak és nem tudott lábra állni. Nem fogadta el a vizet, nyüszítve próbált menekülni a vizestáltól. Időközben kiderült, hogy Parázst forró vízzel itatták korábbi lakhelyén, mert lusták voltak kiönteni a jeget a vödörből, csak ráöntötték a forró vizet. Parázs minden alkalommal leforrázta magát, így nem csoda, hogy egy idő után inkább szomjanhalt volna, minthogy a vödröt megközelítse.
Sajnos Parázs az állatotthonban sem jött teljesen rendbe; bár szervi bajt a kivizsgálásokon nem találtak nála, lelkibeteg lett a rengeteg állat között, ezért ideiglenes befogadót kerestünk neki, ahol úgy néz ki, egyre jobban érzi magát. Olyan családot keresünk számára, ahol sokat foglalkoznának vele, nem hanyagolnák el ezt az érzékeny lelkű, sérülékeny kutyust.

További fotók

Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú