3209: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=3209 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Beni
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Beni
Nem: Kan
Született: 2016.01.01.
Bekerült: 2017.11.07.
Eredetileg bekerült: 2016.02.13.

Előzmény:
Beni 2016. januári születésű keverék kan kutya, az óbecsei menhelyről került a gondozásunkba. Már akkor is látszódott, hogy valami nagyon nincs rendben a kis virgácsaival. De ahogy nőtt, úgy romlott a helyzet egyre kétségbeejtően. Az egyik mellső lába medvetalp szerűen deformálódott, a másik bokájába pedig "növesztett" egy igazi durva S betűt.

Természetesen folyamatos ortopédiai kontroll alatt volt. Orvosi utasításra kizárólag csak extra fehérje és energia szegény tápot ehetett, hogy próbáljuk a túl gyors növekedését lelassítani és ezzel a torzulási folyamatot megállítani. Tény, hogy borzasztóan nézett ki, de a 2 hetente esedékes orvosi kontroll vizsgálatok szerint Beni (barátainak Bendzsó) csontjai, ízületei nem torzultak, így minden esélye megvolt a gyógyulásra.
Ezt segítette, hogy Bendzsó hetente kétszer fizioterápiás szakembertől kapott speciális erősítő, nyújtó és regeneráló masszázst, valamint célzott kezelést. Illetve minden nap többször mi is végeztük az előírt "házi" feladatokat. Bátran mondhatjuk, minden percét imádta.

A kezelések hatására a rossz folyamat megállt. A kontroll hetekben nem csupán nem romlott tovább, de határozott javulást mutatott a röntgen kép is!

És mindeközben Beni egy igazán különlegesen szép, kedves, csupa bűbáj kölyök kutya volt. Aki imádta az életet, imádott mindenkit. Neki játék volt az egész világ!
Fekete tussal kihúzott gyönyörű szemecskéiben annyi élet, boldogság és vidámság csillogott, hogy aki ránézett csak mosolyogni tudott.

Beni 2016-ban gazdira is talált akik vállalták a rendszeres ortopéd állatorvosi kontrollokat, fizioterápás kezeléseket, mind szakemberrel, mind naponta saját kezűleg otthon. Visszakerülésekor meg is látszik az eredménye. Közben Beni fiatal életerős kanocska lett, aki komoly fejtörést okozott családjában a nevelése terén. Gazdái a kutyaiskolai képzéseken túl is folyamatosan nevelték, de sajnos valahol kicsúszott az irányítás és amikor a család más házi kedvencei veszélybe kerültek, fájó szívvel, de feladták és visszahozták.

Beni visszakerülésekor nem értette mi is történik Vele, izgatottan és egyben félve mérte fel környezetét. Egyenlőre Mi megkezdtük a szocializációját mert sajnos ilyen fiatal kora ellenére is van mit javítani a modorán.


Kifejezetten kerti tartásra nem adjuk, kizárólag fajtához értő, kutyás tapasztalattal rendelkező, ereje teljében lévő gazdát keresünk számára, aki képes egy ilyen aktív, energikus kutya tartására és irányítására. Első sorban egyedüli kutyának javasoljuk. Kutyaiskolai továbbképzés javasolt!


Beni chipezett, oltott és ivartalanítva fogadható örökbe.

Érdeklődni róla a 06 30 221 12 99 telefonszámunkon, vagy a NOÉ Állatotthonban (1171 Budapest, Csordakút utca vége) hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között lehet.

2016-ban
2017.novemberben:

További képek ITT!

Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú