2839: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=2839 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Fogtündér
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Fogtündér
Nem: Szuka
Született: 2004.01.01.
Bekerült: 2015.02.05.
Fogtündért, ezt az apró szuka kutyust 2015. februárjában találták Pécelen teljesen átázva, átfagyva. Ezer meg egy éves, alig vannak fogai, de azokat szerencsétlen olyan hangosan vacogtatja, hogy az embernek összeszorul a szíve. Amúgy is, hiszen nem csak fogatlan, öreg, vaksi és teljesen át volt fagyva, de brutális, szinte földet súroló emlődaganatai voltak :(
Azt ugye szinte felesleges mondanunk, hogy chip nem volt benne ...
Azonnal bevittük a kórházba, melegbe. Megszárítgattuk, betakargattuk, aztán finom melegben, puha takarók között mély álomba zuhant.

Sajnos eredeti gazdája nem jelentkezett érte, így oltva, chippel ellátva és ivartalanítva keresi új családját, ahol nyugalomban és szeretetben élheti le idős éveit.

Egészségügyi információ: az öreg kutyákra jellemző szívbetegsége van :( nem zár megfelelően a bal oldali billentyű, ezáltal a vér visszaáramlik :(
Gyógyszert kell szednie Cardalis 5mg 1x1/2ed, majd évente kontroll.

Az ivartalanítással együtt egy kétoldali részleges emlőtelep eltávolításon is átesett. Azóta a laborjából kiderült, hogy a pajzsmirigy működése sem tökéletes, ezért korrigálni kell gyógyszerrel. Naponta 2x1/4 szem Forthyron 200 mg-ot szed. A hormonszintjét évente kontrollálni kell.

Szeretni való kis öregasszony, aki igazából el van a saját kis világában, és mindössze annyit vár az élettől, hogy ne zavarják nagyon. Ha úgy érzi, hogy túl sok az inger, akkor oda-odacsattant a hiányos fogazatával, ami kicsit vicces, hiszen alig van neki :) Persze, ha tiszteletben tartjuk az ő kis szféráját és magányát, akkor eldöcög mellettünk öreganyósan. A hasát szereti, imádja a jutalom falatokat, jól lehet ezzel motiválni :)

Friss kép az öreglányról, aki mostanra már sokkal kiegyensúlyozottabb és majdnem teljesen szobatiszta is. Más kutyákkal jó a viszonya, egy a lényeg, hogy őt hagyják békén.

Bekerüléskor:


2015. áprilisban:
Fogtündér galériája


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú