2410: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=2410 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Muhar
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Muhar
Nem: Kan
Született: 2005.01.01.
Bekerült: 2013.02.12.
2014.04.04.-Váratlanul elhunyt :(

Muhar a VAK és HEREDAGANATOS kiscsokoládé kutya története, egy kicsit másképp.

Az egész ott kezdődött múlt héten, hogy hirtelen felkerült a fb-ra egy azonnali segítség kérés egy vélhetően vak és amúgy sem túl jó állapotban lévő kutyáról, akit Szolnokon szedtek össze állatvédők, de egyáltalán nem tudtak vele mit kezdeni - lelkes magánszemélyek, akik egymást és az ismerőseiket győzködik nap-nap után, hogy "de befér oda még egy kutya", nos pont szegény kis vakegér már sehova nem fért be, és ők kétségbeesetten tébláboltak vele szó szerit az utcán.

Mindeközben a NOÉban: elkeseredetten állunk, logisztikázunk, hiszen ömlenek be a rászorulók. Egészséges, probléma mentes kutya / cica ember emlékezet óta nem is került be, próbáljuk a fejünket a víz felett tartani, hogy legalább a sérülteknek, betegeknek tudjunk segíteni helyileg, anyagilag és szervezésileg. Az állatorvosaink NETOVÁBB-ot hirdettek felénk, már náluk sincs szabad hely és kapacitás.

Mindeközben én: látom a segélykérést, mint egy hatalmas ordító sziréna és villogó, üvölt a fejembe a szó VAK, VAK, VAK - BAJBAN, BAJBAN, BAJBAN ... Többszörös személyes érintettség miatt a vakság az egyik gyengém, képtelen vagyok elmenni egy vak állat mellett ... de nem lehet ... nem szabad ... az olyan gondolatok cikáznak a fejemben, mint hogy felelősség, helyes döntés, üres pénztárca, túlzsúfolt kórház és kennelek ... És bevállalom, szó szerint becsuktam a szememet és elgörgettem a szolnoki vak kutyusról szóló segítségkérést - és közben azzal nyugtattam magam, sokan vannak még akik segíthetnek, biztos megoldódik.

Szomorúan láttam másnap reggel, hogy nem, nem oldódott meg - néhány órát nyertek a lányok egy átmeneti zuggal, de már megint az utcán vannak vele. Nem, sajnos őt már tényleg nem tudjuk bevállalni, tereltem egész nap a gondolataimat, inkább nem is olvastam az arcoskönyvet, csak a legszükségesebb helyen és időt töltöttem itt, hogy ellássam admin feladataimat. Szerencsére a többiek sem hozták szóba.
De egyszer csak megcsörrent a telefon. A vonal túlvégén pedig (persze nem szó szerint) egy hang ordított "Ti, a NOÉ vagytok az utolsó esélye, mindenki titeket javasolt!". És innentől elveszett minden, nem tudtam tovább hárítani. Kétségbeesett arckifejezésemet látva a többiek azonnal aggódni kezdtek a NOÉ irodában, így a túloldalról hallottakat szinkron tolmácsolva próbáltam a döntés felelősségét kicsit az Ő vállukra is áthelyezni.
És persze mi történt? Alig 1 óra múlva megérkezett Ő, egy apró, kócos, csokiszínű, rémült, de végtelenül kedves vaksi kiskutya. Kilogisztikáztuk, hol legyen a helye, fogyatékosan, de oltások nélkül. Sovány, fázik, félénk, de bújik az ölünkbe. Jelenleg kórházban van (köszönet a Délpesti Állatgyógyászati Központ minden munkatársának és nem csak ezt! ) kivizsgáláson és az óriási heredaganatának eltávolításán. Még hátra van szemész vizsgálat, hogy lássuk tehetünk-e ez ügyben is valamit érte ...
Muhar NOÉhoz kerülésének története sok gondolatot felvetett bennem ... igen, megpróbálunk segíteni a rászorulókon, a sérülteken, életveszélyben lévőkön. De nem megy a végtelenségig.

Ha egy sérült kutya segítségkéréséhez a legkézenfekvőbb és gyakorlatilag az egyetlen megoldási javaslat a NOÉ, ez számunkra egyrészről elismerés, hiszen ezek szerint nem csak l'art pour l'art küzdünk, hanem mások is látják és elismerik, mi ezekért a szerencsétlenekért vagyunk. Ugyanakkor hatalmas felelősség is, hiszen nem fordíthatjuk el a fejünket, ha már nincs tovább ... Sokszor halljuk, hogy könnyű a NOÉnak, ők nagyok, sok adományt, segítséget kapnak. Szerencsére tényleg vagytok akik támogattok minket, akik segítsége nélkül nem segíthetnék Muharnak, Diornak, Kalákának, Derelyének .... hosszú még a sor, ha csak a január 1. óta bekerült kb 80!!! sérült, beteg és rászorulót vesszük, nem beszélve a másik, mintegy 1.000 már gondozásunkban lévőről.

Tová


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú