2409: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=2409 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Kaláka
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Kaláka
Nem: Szuka
Született: 2002.01.01.
Bekerült: 2013.02.11.
Kaláka egy 2002-es születésű, fekete, szépszemű keverék szuka kutyus. Pontosan nem tudjuk mi történt vele, de eltörött mind a két csánkízülete. A gazdája, mert, hogy az is volt neki, gy ideig nézegette otthon, hogy vonszolja magát a szerencsétlen öregasszony, majd miután magától nem gyógyult meg, egyszerűen kihívta a vadászt, hogy gyorsan, olcsón és zökkenőmentesen vessen véget a szerencsétlen kutya életének. Nem szólalt meg a lelkiismerete, hogy mégis csak ez az a jószág, aki több, mint egy évtizedig hűségesen szolgálta, őrizte a portálját, örült neki és az életét odaadta volna érte. Nos szerencsére, a történet itt pozitív fordulatot vett, hiszen a kiérkező vadásznak elég volt egyetlen szemrebegtetés és egekbe dobott pacsi, nem volt szíve bántani őt, segítséget kért a gyömrői Szomorú Szív Állatmentő Szolgálattól. Így az öreglány megmenekült és végül a Szomorú Szív segítségével hozzánk, a NOÉ Állatotthon gondozásába került.
Miután elbűvölte az egész állatorvosi rendelőt is, kiderült, hogy nagy a baj. Ebből a fajta törésből egy is elég lenne, de így duplán, ebben a korban, és nincs mit tagadni Kaláka hát, khm, rendelkezik némi pluszsúllyal ... Ráadásul egy friss törést mindig könnyebb és zökkenőmentesebb helyrehozni, mint egy régi, elcsúszott, eltorzult bajt. Sokkal bonyolultabb a műtét, hosszabb a gyógyulás és rehabilitáció és sokszorosával drágább is az egész procedúra. Mindettől függetlenül gyors labor és általános vizsgálat, orvosi konzílium és nem túl nagy meglepetésre - belevágtunk! :)

Kalákának eltörött mind a két csánk ízülete, melyet hosszú ideig nem kezeltek, így nehéz, hosszú és bonyolult dupla műtéten esett át. Hajlott kora ellenére, bivaly erős és élni, gyógyulni akar. Már néhány nappal az operációk után segítséggel járt, és rendületlenül osztotta a magaspacsikat. :)

Kaláka gyógyulása nem volt gyors, de maradéktalanul sikerült. Nem egy túl mozgékony kutya, így a kilók hamar felkúsznak rá. Figyelni kell az etetésére, mert sajnos hajlamos a hízásra. Időszakonként non-steroid fájdalomcsillapító adása szükséges, mert hideg időben az izületei fájhatnak.

Más kutyákkal felhőtlen a viszonya, nem foglalkozik igazából senkivel. Nagyon ragaszkodó és igényli az emberi társaságot.

Oltva, chipezve, ivartalanítva adjuk örökbe.

További képek ITT!


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú