1928: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=1928 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Kapocs
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Kapocs
Nem: Kan
Született: 2009.09.01.
Bekerült: 2011.09.29.
Kapocs kb. 2 éves kis termetű keverék kan kutyus. Súlyos sérülésekkel került gondozásunkba, melynek pontos eredetét nem ismerjük, nem kizárt az autóbaleset. Az állkapcsa eltört, melyet megoperáltak és feltehetően maradéktalanul meg fog gyógyulni. De sajnos megsérült a nyaki gerinccsigolyája, ezért a mellső lábait nem tudja megfelelően használni.

Hála a rehabilitációnak és gyógyszeres kezelésnek. Az egyik mellső lába már megfelelően funkcionál, de a másikat amputálni kellett. Kapocs ettől picit sem esett kétségbe, sőt azóta megállás nélkül fut, szalad és intézkedik. Sőt a fiatal úr levelet is írt az őt örökbefogadni vágyóknak:

Sziasztok,
Nevem Kapocs, bár az ideiglenes gazdijaim, Orsiék – híven átnevező szokásukhoz – Petinek szólítanak, úgyhogy erre a névre hallgatok (bár Gülümacinak és Ügyifogyinak is szoktak becézni…). A Kapocs szomorú emlékeket ébreszt, na de kezdem az elején.Nagyjából egy éve kerültem a Noéhoz, súlyos sérülésekkel találtak, egy nagy ütést kapott a nyakam, megsérült a gerincem és lebénult mindkét mellső lábam. Az álkapcsom is eltört (innen a nevem), mûteni kellett. A gerincemen kialakult ödémát viszont nem lehetett mûteni, erős gyógyszereket kaptam, majd később Orsiék akupunktúrára vittek. Ennek köszönhetően a bal lábamba visszatért az élet, de sajnos a jobb lábam továbbra is bénán lógott, így azt amputálni kellett.Ez januárban történt és azóta én is a Noé egyik “csodabogara” vagyok: igazi megkönnyebbülés volt a mûtét és mintha kicseréltek volna, futok, szaladok, rohanok három lábon! Azóta igazából csupa játék és móka az élet, imádok sétálni, kirándulni, kalandozni. Orsi az elején folyton aggódott, hogy meg ne erőltessem magam, meg hogy inkább visz ölben a nehezebb szakaszokon. Na persze, majd hagyom, hogy egy csaj cipeljen, tiszta égő lenne!

Mit lehet még tudni rólam? Imádom a gyerekeket, Emmával nagyokat játszunk, szeretem a labdát, kedvenceim a plüss játékok, a papírzsepik (fôleg a taknyosak), de az igazi szenvedélyem a zokni! Ha csak tehetem, megkaparintok egyet, de nem rágom szét, csak megcsócsálom. ...

A folytatás elolvasható ITT!

Itt láthatod, hogy milyen ügyes vagyok:


Oltva, chipezve, ivartalanítva adjuk örökbe.

További képek ITT!


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú