1909: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=1909 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Fagyi
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Fagyi
Nem: Kan
Született: 2008.11.01.
Bekerült: 2011.09.10.
Fagyi 2014. augusztusában akut májelégtelenség következtében átsétált a Szivárványhídon.

Fagyi 3 év körüli, trikolor színű, beagle keverék kan kutya. A XVIII. kerületi Lakatos úti lakótelepen találták legyengülve, csontsoványan, betegen. Szőre is zsíros és ápolatlan volt, tükrözte rossz egészségügyi állapotát.
Eredeti gazdája nem került elő, így új otthont keresünk számára.
Fagyi tökéletes kutya. Mind kan, mind szuka kutyákkal probléma nélkül kijön. Az embereket imádja. Egy kedves szóért vagy simogatásért nevéhez hűen elolvad az ember kezében.
A súlya azonban a megfelelő táplálás ellenére sem gyarapodott hozzánk kerülése óta. A vérvétel teljesen negatív lett, a székletvizsgálatból kiderült, hogy felszívódási zavara van. Szerencséje volt Fagyinak, és ideiglenes befogadóhoz költözhetett. Az alábbi sorokat az ideiglenes befogadó írta Fagyiról:

"Fagyi barátságos, szép megjelenésű, kis termetű, rövid szőrű, beagle keverék jellegű kutya. Szeret a gazdája közelében tartózkodni. Nagyon jólelkű. Teljesen szobatiszta, pórázon szépen sétál. Engedelmes, egyszerűbb dolgokra megtanítható. Szívesen tartózkodik az ágyon. Más kutyákkal nem igazán tart kapcsolatot. Minimális mértékben aktív, nagyon keveset ugat, tehát egy csendes és nyugodt kutya. Egyedül étkezéskor nem tudja a többi kutyát elviselni.
Fagyi sajnos beteg, mert a hasnyálmirigye nem működik, hasnyálmirigy elégtelensége van és emiatt nem tud emészteni. Gondozás nélkül nagyon hamar csont sovánnyá válhat és elpusztulhat. A betegségét, folyamatos, soha meg nem szűnő éhezésként éli meg.
Betegsége nem gyógyítható, de speciális diétával eredményesen karban tartható. Eddigi tapasztalataink alapján azt mondhatjuk, hogy Fagyi nem egy nehéz eset. Betegsége mellé más szövődmények eddig nem társultak.
Naponta 3-4 alkalommal – teljesen zsírszegény összetevőkből álló – megmelegített, gyógyszerrel gondosan összekevert diétás ételt kell kapnia. A gyógyszer az valamilyen hasnyálmirigy kivonatot tartalmazó készítmény. Mi a Mezym Fortet (Berlin-Chemie AG) használjuk. Ebből másfél szemet teljesen porrá törünk és a kézmeleg ételhez keverjük és legalább negyedóráig állni hagyjuk. Közben többször meg kell keverni az ételt.
Az ennivalója legalább 2-3 órán át kell főzni, amíg teljesen pépes nem lesz. A diéta alapanyaga 1/3-1/3 rész: sovány húsból (csirkemell, hall, esetleg kevés máj), zöldségből (sárgarépa, tök) valamint rizsből áll. Étkezésnél pár kanál élőflórás joghurtot kap még, hogy a bélflórája rendben legyen, valamint egy kicsi Calo-Pet pasztát.
Vannak gyári készítmények is. Arra is át lehet állítani a kutyát, de nekünk a főzés vált be.
Negyedévente orvoshoz kell vinni általános kivizsgálásra és laborvizsgálatra.
Fagyi jelenleg egy speciális gondozást végző, ideiglenes befogadó gazdánál van teljesen kielégítő körülmények között egy kertes házban. Örökbefogadása lehetőséget teremtene arra, hogy gondozója újabb, speciális gondozást igénylő kutyákat tudjon rehabilitálni.
Fagyinak a befogadás azt jelentené, hogy többet tudnak vele foglalkozni, amit ő nagyon igényelne. Az egészségügyi ellátása még gondosabb lehetne.
Fagyinak olyan önzetlen gazdit keresünk, aki képes ezért a csodálatos, jóságos, betegsége miatt sokat szenvedő kutyusért vállalni a kötöttséget és extra anyagi terheket. "


Fagyi oltva, ivartalanítva, chipezve keres gazdát.

További képek ITT !Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú