1833: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=1833 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Frigyes
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Frigyes
Nem: Kan
Született: 2005.07.20.
Bekerült: 2011.07.22.
Frigyes 2014. novemberében egy reggelre szépen, csendben elaludt. :(

Frigyes 5-6 éves rajzos, közepes termetű, németjuhász jellegű kan kutya. A Gyömrői úton a sárkány Centernél elütütte egy autó 2011. júliusában. Azonnal meg kellett operálni az egyik mellső lábát, melynek során a lábába implantátumot ültettek. A másik mellső lába is megsérült az is kezelésre szorult, de szerencsére az csak felületi sérülés volt.
Az első műtét után sajnos újra kellett műteni, mert a felső két csavar egy hét után kiszakadt a lábából, ami fájdalmat okozott neki, és görbült is a lába rendellenesen.
A második műtét során ezt újra rögzítették, azonban 1 hét elteltvel az eset újra megismétlődött, de ekkor már 4 csavar szakadt ki a csontból annak ellenére, hogy Frigyes mintabeteg: nem ugrál, nem pörög, nem balhézik más kutyákkal, és az egészségügyi séta során - hiszen tökéletesen szobatiszta - nyugodtan és lassan, a lábát kímélve közlekedik.

A második korrekciós műtét során sajnos csak külső fixatürrel sikerült rögzíteni a csavarkiszakadás miatt apró darabokra tört csontot, amit legalább 2-3 hónapig kell majd viselnie.

A külső fixatür gyakorlatilag több drótdarab, amit átfurva a csonton kívül, a láb két oldalán rögzítenek.

Frigyes kezdetben nem volt egy egyszerű személyiség: kezelés közben tiltakozott, harapni próbált, de mint kiderült a tölcsér volt rá nyomasztó és stresszkeltő hatással. Annak eltávolítása után ezek a problémák megszűntek.
Sajnos most ismét hordania kell a tölcsért a külső fixatür miatt, hogy ne nyalja vagy piszkálja a sebet, de időközben szerencsére már megszokta, így nem is tiltakozik.
Nem egy 'mindeki-a-barátom' típus, vannak kiválasztottak, akikkel felszabadultan és barátságosan viselkedik, idegenekkel közömbös, vagy egy morgással adja tudtukra, hogy 'nincs haverfelvétel', egyszóval a bizalmát ki kell érdemelni.

Szeretnénk neki a gyógyulás idejére ideiglenes befogadót találni, lehetőleg Budapesten, ahonnan a kontrollra járás nem jelent problémát, illetve földszinetes avagy lifttel rendelkező házba, hiszen lépcsőzni a sérüléséből eredően érthetően nem tud.
Kérjük, aki tudná Frigyes gondozását vállalni a gyógyulása alatt, az az info@noeallatotthon.hu email címen jelentkezzen vagy Schneider Kingánál a 06 70 383-9480-as telefonszámon.

Gyógyulását követően oltva, chipezve, ivartalanítva adjuk őt örökbe.További képek ITT!


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú