1638: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=1638 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Lelkes
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Lelkes
Nem: Kan
Született: 2010.09.01.
Bekerült: 2016.01.17.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Nóra Katinka 2017.12.28. 2018.01.08.
Eredetileg bekerült: 2011.03.01.

Lelkest eredetileg kamasz korában "felejtették" a NOÉ Állatotthon kapujában, még 2011-ben. Testén akkor kezelendő, valószínűleg harapástól származó, friss sebhelyek voltak.
Nevét nem véletlenül kapta, lankadatlan lelkesedéssel játszott, bohóckodott, de leginkább imádott minden embert.

Mára Lelkes trendi kutya lett, Őt is utolérte a "költözünk és kutyát nem visszük magunkkal..." divat. :(

Kölyökként valaki beleszeretett ebbe a kis rosszcsontba, belenézett a szemébe, felelősséget és életére szóló gondoskodást ígért neki! Lelkes még szerencsére él, de mindez az ígéret csupán 5 évig tartott. 5 évig szerették, mindnet megkapott, gondoskodtak róla. Szerették??? Ő már újra NOÉs védenc, újra a menhelyen alszik és nem érti ...

A gazdis években a szertelen nyeklő-nyakló kamaszból csodálatos, életerős, masszív kankutyává érett. A bundája csodálatos, a csokoládé színtől az acélkéken át a koromfeketéig játszik ezer színben. Mindezt megkoronázza egy fehérezüst szőrtaréj és gallér. No nem az az oroszlánsörény típus, inkább csak egy nem érted, hogy került oda, néhány szál típus. Csak pont úgy,olyan és annyi, amitől Lelkes igazán egyedi és különleges kutyává válik.

Egy önkéntes tollából:
Először arra gondoltam, hogy írok valami jópofa dolgot, merthogy Lelkes a Noéban a szívem csücske, de aztán rájöttem, hogy mégsem, mert Lelkes nem csak egy jópofa kutya, ő egy igazi egyéniség a szó jó értelmében.
Egykori gazdája költözésre hivatkozva visszahozta, amióta eltelt már két év és Lelkes még mindig a Noéban él, pedig egy okos, értelmes, masszív, intelligens kutya. Nem puncsol, nem bújik, nem osztja a puszikat, nem akarja mindenáron eladni magát (nyilván a csalódottsága bezárta ezeket a kapukat), viszont ha valaki rászánja azt a kis időt (pár hét) akkor beleláthat a hatalmas lelkébe, ahova nem mindenkinek lehet bejárása. Ne értse félre senki, ez nem azt jelenti, hogy nem imádja az embereket, mert nagyon is szereti őket, mindenkivel kijön, felnőttel, gyerekkel egyaránt, csak a felszín alatt a mélyebb rétegekben olyan kötődés és ragaszkodás van, amit nem mutat meg mindenkinek, csak annak, akit ő a bizalmába fogad.
Olyan gazdit kívánok neki, aki fizikailag is bírja vele a tempót, de a lelkét is látja és érzi, és örökbe fogadja magához. A hangsúly most az örökbe szón van elsősorban, mivel egy olyan kutyáról van szó, aki már kétszer a Noéban kötött ki, pedig semmit nem követett el.
A külseje magáért beszél: gyönyörű barna, látszólag drótszőrű, a barna szinte összes árnyalatát mutató pihe-puha bunda, meseszép, mély, érzésekkel teli figyelmes szempár, kb. labrador nagyságú tökéletesen arányos, izmos test.
A séta kérdése is jó úton halad, már az esetek 90 %-ában laza pórázon sétál, parancsra ül, és a kankutyák 80%-a mellett képes acsarkodás nélkül elmenni.
Bár a Lelkes nevet lelkesedése miatt kapta kiskutyaként, ma is tökéletesen illik rá, csak már kicsit átértelmezve. Mostanra egy hatalmas lélekkel rendelkező, komoly erőteljes személyiség lett, vagyis igazi Lelkes.

Zsuzsi

Oltva, chipezve, ivartalanítva adjuk örökbe!

Érdeklődni róla a 06 30 221 12 99 telefonszámunkon, vagy a NOÉ Állatotthonban (1171 Budapest, Csordakút utca vége) hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között lehet.További képek
Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú