1050: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=1050 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Csuklyás
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Csuklyás
Nem: Kan
Született: 2005.06.05.
Bekerült: 2010.02.16.
Csuklyás még 2010-ben került a gondozásunkba lakossági bejelentés alapján, sérült volt. Az akkor kb. 3-4 év körüli kant talán más kutyák támadták meg hetekkel ezelőtt, és súlyosan megsebesítették a nyakát, a bőrt körülbelül másfél tenyérnyi helyen letépve. Bár a kutyának volt „gazdája”, az nem kezelte a sérülést, ami csúnyán elfertőződött, folyamatosan csöpögött belőle a genny, és több méternyire is érezni lehetett a rohadás bűzös, édeskés szagát. A „gazdit” ez roppantul zavarta, így elhatározta, hogy most már ideje a problémával kezdeni valamit: gondolta, agyonveri a kutyát. A szomszéd lépett közbe, elhozta a kutyát és Alapítványunk segítségét kérte az elhelyezésében. Azonnal orvoshoz vittük a kutyát, ahol sebét kitisztították és antibiotikumokat, láz- és fájdalomcsillapítókat kapott. Mivel a bőr nagy területen leszakadt a húsról, így a Csuklyás nevet kapta. Csuklyás szinte hang nélkül tűrte a fájdalmas kezeléseket, nagyon együttműködő, kedves kutya. Mivel a sérülés nem volt új keletű, a sebszélek már több naposak voltak és a seb elfertőződött, így összevarrni már nem lehetett, ezért a hasonló esetekben jól bevált cukorterápiával kezeltük. A seb azóta maradéktalanul begyógyult :)

Bekerüléskori fotó (2010):


Csuklyást hamarosan gyógyultnak nyilvánították, és készen állt arra, hogy új családba költözzön.Azóta eltelt 5 hosszú év... Nem tudjuk, hogy a hatalmas termete vagy más miatt, de Csuklyáson még nem akadt meg senkinek a szeme... :( Pedig szobatiszta, pórázon teljesen jól közlekedik, emberekkel feltétel nélkül kedves, hízelgős, és barátságos. A kezdeti domináns viselkedést követően sikerült kiegyensúlyozott és barátságos viszonyt kialakítania más kutyákkal. Szeretnénk családi házba örökbe adni, ahol ragaszkodó természetét szeretik és a család része lehet.2015. január:
További képek Csuklyásról ITT ! ! !Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú