Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Tiltott állatviadal a XVII. kerületben
2010.03.02.

2010. március 1-én megkeresés érkezett Állatotthonunkhoz a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya részéről, melyben 3 kobzott harci eb elhelyezésében kértek segítséget.

Mint az a rendőrség képviselőjének tájékoztatásából kiderült, 2010. február 28-án a XVII. kerületben, egy bérelt telken tiltott állatviadal került megrendezésre. A hatóság helyszínre kivonuló emberei egy magyar és egy román állampolgárságú férfi előzetes letartoztatásáról intézkedtek.

A rendőrségi intézkedés során lefoglalásra került 2 db, a Rendőrség által pittbull terrier fajtájú kutyaként beazonosított kan kutya, mindkettő súlyos sérülésekkel, valamint egy 6 hét körüli pittbull terrier fajtájú szuka kutya.
Mindkét felnőtt kutya rossz kondíciójú, sovány, legyengült állapotban került gondozásunkba. A Rendőrség az állatok állatorvosi ellátásáról azonnal intézkedett, melynek során a kutyák sebeit összevarrták, fertőtlenítették. A kutyák további gyógykezelését és rehabilitációját Állatotthonunk vállalta.

A Tyson hívónevű kan kutya 2-3 év körüli, az ő tulajdonosaként a román állampolgárságú férfit nevezték meg a Rendőrség képviselői.


A másik, ismeretlen hívónevű, az Állatotthonban Ramses néven regisztrált, szintén 2-3 év körüli kan kutya,


valamint a szintén ismeretlen hívónevű, az Állatotthonban Cleopatra néven regisztrált, 6 hét körüli szuka kutya tulajdonosa eddig ismeretlen.


Az állatviadal során a két felnőtt eb vívott egymással élet-halál harcot, melyet a rendőrség kiérkező munkatársai szakítottak félbe.

Az állatok a büntetőügy lezárásáig tárgyi bizonyítási eszközt képeznek és a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondozásában állnak. Az ügy további fejleményei és a kutyák sorsa folyamatosan nyomon követhető a honlapunkon.

A rendőrség sajtóközleménye az ügyről itt olvasható!

Video az esetről!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában