Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Tiltott állatviadal a XVII. kerületben
2010.03.02.

2010. március 1-én megkeresés érkezett Állatotthonunkhoz a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya részéről, melyben 3 kobzott harci eb elhelyezésében kértek segítséget.

Mint az a rendőrség képviselőjének tájékoztatásából kiderült, 2010. február 28-án a XVII. kerületben, egy bérelt telken tiltott állatviadal került megrendezésre. A hatóság helyszínre kivonuló emberei egy magyar és egy román állampolgárságú férfi előzetes letartoztatásáról intézkedtek.

A rendőrségi intézkedés során lefoglalásra került 2 db, a Rendőrség által pittbull terrier fajtájú kutyaként beazonosított kan kutya, mindkettő súlyos sérülésekkel, valamint egy 6 hét körüli pittbull terrier fajtájú szuka kutya.
Mindkét felnőtt kutya rossz kondíciójú, sovány, legyengült állapotban került gondozásunkba. A Rendőrség az állatok állatorvosi ellátásáról azonnal intézkedett, melynek során a kutyák sebeit összevarrták, fertőtlenítették. A kutyák további gyógykezelését és rehabilitációját Állatotthonunk vállalta.

A Tyson hívónevű kan kutya 2-3 év körüli, az ő tulajdonosaként a román állampolgárságú férfit nevezték meg a Rendőrség képviselői.


A másik, ismeretlen hívónevű, az Állatotthonban Ramses néven regisztrált, szintén 2-3 év körüli kan kutya,


valamint a szintén ismeretlen hívónevű, az Állatotthonban Cleopatra néven regisztrált, 6 hét körüli szuka kutya tulajdonosa eddig ismeretlen.


Az állatviadal során a két felnőtt eb vívott egymással élet-halál harcot, melyet a rendőrség kiérkező munkatársai szakítottak félbe.

Az állatok a büntetőügy lezárásáig tárgyi bizonyítási eszközt képeznek és a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondozásában állnak. Az ügy további fejleményei és a kutyák sorsa folyamatosan nyomon követhető a honlapunkon.

A rendőrség sajtóközleménye az ügyről itt olvasható!

Video az esetről!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában