Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Noé Állatotthon Bulldog fajtamentés 2009. év végi beszámoló
2010.02.01.

Fajtamentő csapatunkkal 2009-ben kezdtük el a francia és angol bulldog kutyák mentését, ez idő alatt be is bizonyosodott, hogy igen is szükség van ránk. A mentésre váró, talált vagy gazda által leadott kutyák száma igen magas volt de lelkes önkénteseink, ideiglenes befogadóink áldozatkész és önzetlen munkája során a legtöbbnek találtunk szerető, új családot. Rengeteg esetben, mondhatni a legtöbbször beteg vagy sérült bulldog kerül a gondozásunkba , súlyos anyagi terhet jelentve , itt is köszönjük azoknak a támogatóknak a segítségét akik akármilyen kis összeggel, élelemmel vagy egyéb adománnyal segítik a rászorult kutyákat mivel egészséges kutya a legritkább esetben kerül hozzánk. Ez a fajta egyébként is egy „drága” kutya , sokan nem tudják, hogy több olyan betegségre erősen hajlamosak melyeket ha elhanyagolnak már nagyon nehéz kezelni de nagyon költséges is. Egyike ezeknek például a demodex, pontosabban szőrtüszőatka mely egy bőrbetegség. Legtöbbször ilyen esetekkel találkozunk, melyet sajnos nem kezelnek időben az eredeti gazdák és így a betegség elhatalmasodik, ilyenkor van hogy több hónapig eltart a gyógyulási idő.
Egy pár kép a teljesség igénye nélkül:2009.-ben pontosan 50 kutya került hozzánk, 29 francia bulldog, 18 angol bulldog és 3 bulldog keverék, ebből 2010 elején 15 gazdára váró, a többi kutyánkat sikerült örökbe adni.
Tudjuk hogy ezeknek a kutyáknak nagy szükségük volt ránk és azt is , hogy továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy segítsünk a rászoruló kutyákon. A beáramló bulldogok igen magas száma miatt kezdtünk el azon gondolkozni, hogy mit tegyünk abban az esetben amikor már minden ideiglenesünknél több kutyánk van és ilyenkor nehézségekbe ütközik az elhelyezés - ugyanis mi soha nem hagyunk segítségnyújtás nélkül egy bulldogot sem - , tudván hogy a téli időszakra tekintettel mindenképpen meleg helyen kell elhelyeznünk a kutyákat rövid szőrük miatt. Kitaláltunk egy alternatív megoldást mely szerint vásárolnánk egy konténert ez lenne a „Bulldog Menedék” amit a menhely területén helyeznénk el. Kalkulációt készítettünk, mennyibe kerülhet összesen felszereléssel együtt, kennelek, itatótálak, etetőtálak, fűtőberendezés, stb. Mindezt körülbelül 600.000,- Ft-ból tudjuk megvalósítani.
Ehhez kértük és kérjük még jelenleg is a bulldog kedvelő támogatók segítségét, hogy minél előbb beköltözhető legyen.
Összegzésképpen azt mondhatjuk hogy eredményes volt a 2009-es évünk mentés szempontjából, további céljaink elérésében továbbra is kérjük a támogatók segítségét , remélve hogy minden rászoruló bulldognak segíteni tudunk hiszen erre alakult csapatunk , adományokat várunk a Noé Állatotthon Bulldog Fajtamentés számlaszámára( OTP 11710002-20085023 )
vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.bulldogmentes.hu oldalon.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában