Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Noé Állatotthon Bulldog fajtamentés 2009. év végi beszámoló
2010.02.01.

Fajtamentő csapatunkkal 2009-ben kezdtük el a francia és angol bulldog kutyák mentését, ez idő alatt be is bizonyosodott, hogy igen is szükség van ránk. A mentésre váró, talált vagy gazda által leadott kutyák száma igen magas volt de lelkes önkénteseink, ideiglenes befogadóink áldozatkész és önzetlen munkája során a legtöbbnek találtunk szerető, új családot. Rengeteg esetben, mondhatni a legtöbbször beteg vagy sérült bulldog kerül a gondozásunkba , súlyos anyagi terhet jelentve , itt is köszönjük azoknak a támogatóknak a segítségét akik akármilyen kis összeggel, élelemmel vagy egyéb adománnyal segítik a rászorult kutyákat mivel egészséges kutya a legritkább esetben kerül hozzánk. Ez a fajta egyébként is egy „drága” kutya , sokan nem tudják, hogy több olyan betegségre erősen hajlamosak melyeket ha elhanyagolnak már nagyon nehéz kezelni de nagyon költséges is. Egyike ezeknek például a demodex, pontosabban szőrtüszőatka mely egy bőrbetegség. Legtöbbször ilyen esetekkel találkozunk, melyet sajnos nem kezelnek időben az eredeti gazdák és így a betegség elhatalmasodik, ilyenkor van hogy több hónapig eltart a gyógyulási idő.
Egy pár kép a teljesség igénye nélkül:2009.-ben pontosan 50 kutya került hozzánk, 29 francia bulldog, 18 angol bulldog és 3 bulldog keverék, ebből 2010 elején 15 gazdára váró, a többi kutyánkat sikerült örökbe adni.
Tudjuk hogy ezeknek a kutyáknak nagy szükségük volt ránk és azt is , hogy továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy segítsünk a rászoruló kutyákon. A beáramló bulldogok igen magas száma miatt kezdtünk el azon gondolkozni, hogy mit tegyünk abban az esetben amikor már minden ideiglenesünknél több kutyánk van és ilyenkor nehézségekbe ütközik az elhelyezés - ugyanis mi soha nem hagyunk segítségnyújtás nélkül egy bulldogot sem - , tudván hogy a téli időszakra tekintettel mindenképpen meleg helyen kell elhelyeznünk a kutyákat rövid szőrük miatt. Kitaláltunk egy alternatív megoldást mely szerint vásárolnánk egy konténert ez lenne a „Bulldog Menedék” amit a menhely területén helyeznénk el. Kalkulációt készítettünk, mennyibe kerülhet összesen felszereléssel együtt, kennelek, itatótálak, etetőtálak, fűtőberendezés, stb. Mindezt körülbelül 600.000,- Ft-ból tudjuk megvalósítani.
Ehhez kértük és kérjük még jelenleg is a bulldog kedvelő támogatók segítségét, hogy minél előbb beköltözhető legyen.
Összegzésképpen azt mondhatjuk hogy eredményes volt a 2009-es évünk mentés szempontjából, további céljaink elérésében továbbra is kérjük a támogatók segítségét , remélve hogy minden rászoruló bulldognak segíteni tudunk hiszen erre alakult csapatunk , adományokat várunk a Noé Állatotthon Bulldog Fajtamentés számlaszámára( OTP 11710002-20085023 )
vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.bulldogmentes.hu oldalon.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában