Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Továbbra is vízhiány a Szergényi menhelyen. Segítsetek!!!
2017.07.18.

Mint már írtunk róla a szergényi menhelyünk bajban van. A múlt héten egyik pillanatról a másikra a kutyáink ivővizét biztosító kút vízszintje kritikus szintre apadt, a szivattyúnk üresen dolgozott. Extra gyors segítségként a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltók a kutyák itatásához vizet szállítottak a menhelyre.
A baj megnyugtató elhárítására azonnal intézkedtünk, a használatban lévő kutunkat muszáj volt kitisztítani - 2 napot dolgoztak rajta a szakemberek, a szivattyút át kellett vizsgáltatnunk. A jelenlegi kiadásunk meghaladja a 100 ezer Ft-ot.

Mindezek ellenére minden este-délben-reggel aggódva figyeljük a kút vízhozamát. Sajnos úgy tűnik, hogy félelmünk nem alaptalan, ismeretlen okból, de nagyon visszaesett a vízszint, éppen csak annyi töltődik vissza, amennyit naponta az itatáshoz, takarításhoz elhasználunk. A locsolást és egyéb "luxus" vízfelhasználást a "minden cseppje kincs" elv alapján a megmelegedett, bekoszolódott itatókból oldjuk meg.
A helyzet tehát továbbra is kritikus és úgy tűnik bármelyik pillanatban újra nagyon nagy bajba kerülhetünk, pontosabban a kutyák. :(


A menhely területén van egy másik, most éppen használaton kívül lévő kút is.

A szakemberek átvizsgálták, ennek a kútnak nagyon jó vízhozama, ha újra használatba tudnánk venni, akkor elhárulhatna a minden napos fenyegetés a fejünk felől. Mivel közel 20 éves senki nem használta és nem is foglalkozott ezzel a kúttal, így egy teljes tisztítás, karbantartás és fertőtlenítésre van szükség. Ennek költsége kb. 300 ezer Ft. És természetesen ezen felül még majd biztonságos fedlapot is kell rá csináltatnunk és ki kell építeni a víz belső elvezetését is.


Mindez rengeteg pénz tudjuk, gondot is jelent az előteremtése, hiszen a sok előre nem tervezett, váratlan kiadásunk miatt anyagi tartalékaink kimerülőben vannak.
Angyalok! Segítségeteket szeretnénk kérni, hogy a szergényi menhely kutyáinak ivóvíz ellátása biztonságos és folyamatos lehessen.
Hálásan fogadunk minden pénzadományt, a NOÉ Állatotthon Alapítvány szergényi kutyusainak elkülönített alszámlaszáma:
OTP 11710002 21406267

Közvetlen bankkártyás adományozás:
http://adhat.hu/niok/online-donation/163662

Paypal utalás: info@noeallatotthon.hu

Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában