Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A segítség határtalan
2017.07.11.

Néhány hónapja kaptunk egy emailt Németországból, hogy van-e mód arra, hogy külföldről is fogadunk-e önkénteseket. Mivel mi minden segítségnek nagyon örülünk, természetesen igent mondtunk és így júniusban Mireille eljött Budapestre és egy héten keresztül minden nap kijött hozzánk a NOÉ Állatotthonba, hogy segítsen nekünk a védenceink gondozásában.
Az egy hét nagyon gyorsan eltelt és Mireille már újra otthon van, de kérésünkre küldött egy kis összefoglalót a nálunk töltött egy hetéről. Ezt a kis beszámolót szeretnénk most megosztani veletek is.

„Miután a szeretett boxerem Oscar átment a szivárványhídon, elhatároztam, hogy megvalósítom egy régi álmomat. Mindig is szerettem volna aktívan segíteni az állatvédelemben, így egy hetet töltöttem önkéntesként a Budapest szélén található NOÉ Állatotthonban.
Tudatosan választottam ezt a menhelyet, mivel a koncepciója és az alapítók filozófiája, valamint az elhivatott munkatársak azonnal megérintettek. Itt annyira szeretik és olyan jól gondoskodnak az állatokról, hogy azok idővel túl tudják tenni magukat az őket ért traumákon. Egy hatalmas területen élnek békében, senki nem követel tőlük semmit, egyszerűen állatként élhetnek, miközben szeretet veszi őket körül és megfelelő egészségügyi ellátásban részesülnek.
Sokan közülük (malacok, őzek, lámák, néhány kisebb és nagyobb kutya és baromfi) szabadon szaladgálhatnak és barátságosan röfögve, kotkodácsolva vagy farkcsóválva fogadják az embert.
NOÉ-nak sikerül visszaadni nekik az emberekben való bizalmat. Sok védenc bántalmazott rossz körülmények közül mentett állat, akik ebben az oázisban boldogan élhetnek. Még ha a NOÉ nem is tudja helyettesíteni az igazi családot, bizonyosra vehető, hogy szinte egyik állatnak sem volt az eddigi életében olyan jó dolga, mit itt.
A NOÉ csapata nagyon barátságosan, kedvesen fogadott. Mindenki segítőkész volt és szinte azonnal „otthon” éreztem itt magam. Önkéntesként a 6 szívférges kutyát naponta többször kihoztam a kicsi kenneljükből, ahol a kockázatos kezelések miatt vannak elhelyezve és naponta többször néhány percig megsétáltattam, megszeretgettem őket, amit nagyon élveztek. Szegénykék annyira szeretnének tombolni és ugrálni, de a kezelésük miatt ezt most sajnos nem szabad nekik.A szívemben különleges helyet foglalnak el az idős kutyák, így azt is feladatul tűztem ki magamnak, hogy őket minden nap kényeztetem kicsit, fésülgetéssel, simogatással, szeretgetéssel. Az öregeknek ez tiszta wellness volt. Minden reggel vártak rám: a háromlábú öregúr, a vak puli, a duci német juhász szuka és a frissen bekerült, családja által leadott corgie-keverék öreglány, akit ez érthető módon eléggé megviselt… mindenki ácsingózott egy kis szeretetért és legalább ugyanannyi szeretettet adtak vissza nekem.


Egyetlen másodpercét sem bántam meg a döntésemnek, sőt… szívesen meghosszabbítottam volna a látogatásomat! Az itt tevékenykedő emberek pozitív energiára csodálatos hatással van az állatokra.
Ez az egy hét önkénteskedés a NOÉ-ban csodálatos élmény volt számomra és mindenképp megpróbálok még egyszer elmenni Budapestre és a NOÉ-ba.

Üdvözletemet küldöm innen Németországból az Állatotthon dolgozóinak és még egyszer nagyon köszönöm a melegszívű fogadtatást!
Mireille”

Kedves Mireille! Nagyon köszönjük a segítségedet és reméljük, hogy valamikor újra meglátogatsz minket! Csodálatos ilyen elhivatott, állatszerető, kedves emberekkel találkozni!
Üdvözletét küldi neked a NOÉ csapata!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában