Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Civil törvény hatásai
2017.06.18.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány külföldről (is) támogatott CIVIL szervezet. 25 éve, politikától és vallástól függetlenül, átláthatóan, állami támogatás nélkül, végezzük azt a munkát, melynek nagy részét nem nekünk CIVILeknek, hanem az államnak kellene megoldania.
ÉLETeket mentünk, veszélyes helyzeteket oldunk meg, katasztrófákban segítünk, oktatunk és támogatunk. Mindezt kizárólag CIVIL támogatásokból, melyek egy része külföldről érkezik. Büszkék vagyunk rá, hogy átlátható működésünknek, az adományok nyomon követhetőségével és pontos elszámolásával az adományozóink, támogatóink bíznak bennünk.
Úgy gondoljuk, hogy a most elfogadott Civil törvény a mi munkánkat is veszélyezteti, és sok szempontból problémásnak tartjuk, mert megbélyegzi a rászorulókat segítő, átláthatóan működő civil szervezeteket is, s ezzel aláássa a munkájukhoz létfontosságú társadalmi bizalmat. Felháborítónak tartjuk, hogy azt sugallja, hogy aki ugyan a tevékenységét Magyarországon végzi, sok esetben az államtól önkéntesen, vagy éppen megoldás hiányában kényszerből átvállalt feladatot végez és ezt a tevékenységét részben külföldi támogatással képes megvalósítani, arra a terrorizmus és a pénzmosás árnyékát vetíti!
A törvény előírásainak eleget teszünk, de a törvényt ránk és rengeteg értékes civil szervezetre nézve károsnak tekintjük.

Mi továbbra is a tevékenységünket átláthatóan végezve, minél több ÉLETet megmentve, felvilágosító munkát végezve tesszük önkéntes vállalásunkat a jövőben is, ahogy az elmúlt 25 évben!

(Civil képek forrása)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában