Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Védekezz!
2017.06.07.

Szívférgesség! Nem győzzük hangsúlyozni, nem városi legenda, vagy távoli országok egzotikus betegsége. A szívférgesség itt van és robbanásszerűen terjed egész Magyarországon. A NOÉ Állatotthon gondozásában jelenleg 17! igazoltan fertőzött kutya van. Az ő kivizsgálásuk, kezelésük folyamatban van. A kezelés kockázatos, hosszú és nagyon-nagyon drága, de kezelés nélkül a biztos halál vár a fertőzött állatra.

Védekezz! A megelőzés az egyetlen jó megoldás! Hogyan terjed a szívférgesség? Tények és tévhitek
A szívférgesség szúnyogokkal terjed. A szúnyog vért szív egy fertőzött állatból, ekkor a lárvaalakok a szúnyog szájszervébe jutnak. A lárvák a szúnyog szervezetében kb. 2 hétig tovább fejlődnek (következő lárvastádiumba alakulnak) és ez követően fogja csak megfertőzni az egészséges kutyát. A betegség nem terjed nyállal, vizelettel vagy egyéb testváladékokkal. Illetve egy fertőzött kutya jelenléte nem fogja 10 perc alatt megfertőzni a kedvencünket. Felejtsük hát el a boszorkányüldözést! Fertőződés szempontjából a természetes vizek melletti nádasok és mocsaras területek, árnyékos tóparti részek jelentenek nagy veszélyt, ahol a szúnyogok elbújva több hétig várhatnak áldozatukra.
Használjunk otthon is szúnyogriasztó készüléket, kedvencünkön pedig szúnyogellenes védelmet és / vagy lárvákat elpusztító készítményeket!( Kép:https://vcahospitals.com)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában