Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Védekezz!
2017.06.07.

Szívférgesség! Nem győzzük hangsúlyozni, nem városi legenda, vagy távoli országok egzotikus betegsége. A szívférgesség itt van és robbanásszerűen terjed egész Magyarországon. A NOÉ Állatotthon gondozásában jelenleg 17! igazoltan fertőzött kutya van. Az ő kivizsgálásuk, kezelésük folyamatban van. A kezelés kockázatos, hosszú és nagyon-nagyon drága, de kezelés nélkül a biztos halál vár a fertőzött állatra.

Védekezz! A megelőzés az egyetlen jó megoldás! Hogyan terjed a szívférgesség? Tények és tévhitek
A szívférgesség szúnyogokkal terjed. A szúnyog vért szív egy fertőzött állatból, ekkor a lárvaalakok a szúnyog szájszervébe jutnak. A lárvák a szúnyog szervezetében kb. 2 hétig tovább fejlődnek (következő lárvastádiumba alakulnak) és ez követően fogja csak megfertőzni az egészséges kutyát. A betegség nem terjed nyállal, vizelettel vagy egyéb testváladékokkal. Illetve egy fertőzött kutya jelenléte nem fogja 10 perc alatt megfertőzni a kedvencünket. Felejtsük hát el a boszorkányüldözést! Fertőződés szempontjából a természetes vizek melletti nádasok és mocsaras területek, árnyékos tóparti részek jelentenek nagy veszélyt, ahol a szúnyogok elbújva több hétig várhatnak áldozatukra.
Használjunk otthon is szúnyogriasztó készüléket, kedvencünkön pedig szúnyogellenes védelmet és / vagy lárvákat elpusztító készítményeket!( Kép:https://vcahospitals.com)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában