Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Leadási tudnivalók
2010.08.31.

A Noé Állatotthon Alapítvány célja a bajba jutott kóbor állatok és hontalan balesetes állatok mentése, gyógyítása, rehabilitációja és gazdához juttatása.


Mivel alapítványunk heti több száz lakossági bejelentést kap olyan állatokról, akiket állatotthonunkban szeretnének elhelyezni, ezért várólistát vezetünk és a bejelentések sorrendjében illetve a férőhelyek függvényében fogadjuk a rászoruló négylábúakat, ahogy az állatotthonban hely ürül nekik. A befogadás során munkatársainknak egy sor szempontot figyelembe kell venniük a helyre váró állattal kapcsolatban, hiszen az elhelyezési lehetőség nagyban függ attól, hogy az állat kan vagy szuka, kölyök vagy felnőtt, oltott vagy oltatlan, beteg vagy egészséges, szökős vagy nem szökős, más kutyákkal jól kijön-e, stb., hiszen ezek mind-mind más férőhelyet igényelnek. A balesetes állatokat természetesen igyekszünk soron kívül fogadni kórházi férőhelyeink függvényében.


Állatotthonunk teljes kapacitással működik, minden férőhelyet kihasználunk, ahol humánus módon, sérülésmentesen elhelyezhetünk állatokat. A sérülésmentes, biztonságos elhelyezés számunkra a legfontosabb, hiszen ha létszám feletti állatokat zsúfolnánk össze a kennelekbe, akkor a domináns kutyák végeznének a gyengébb állatokkal. Sajnos állatotthonunkban is előfordult már, hogy a kerítésen észrevétlenül bedobáltak kutyákat, akiket a kennelek lakói percek alatt széttéptek vagy olyan súlyosan megsebesítettek, hogy életüket nem lehetett már megmenteni. Hasonlóan jártak a környékbeli lakók által rendszeresen kiengedett, illetve a környéken kóborló vad és befoghatatlan ebek miatt azok az állatok, akiket a kapuban hagytak, gondolván, hogy majd nyitáskor az állatotthon beveszi őket - ezt általában már nem érik meg azok, akiket ilyen módon próbálnak bejuttatni soron kívül a menhelyre.
Ezért nyomatékosan kérjük, hogy az állatok beadásával kapcsolatban legyenek türelemmel, hiszen közös érdekünk az, hogy a négylábúakat biztonságban tudjuk - senkinek nem segítség, ha az állatot kivégzik a kóbor ebek vagy a többi kutya!


Várólistára vetetni kutyákat a 06-30/221-12-99-es számon lehet (H-Szo: 10-15 h).


Hogy elősegítsük a kutyák gazdira találását, már a várólistáról is közvetítünk ki gazdához olyan állatokat, akik üresedő helyre várnak, illetve lehetőséget nyújtunk arra, hogy honlapunkon meghirdessék a gazdára váró talált (és elveszett) állatokat. Erről bővebben itt olvashat!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában