Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

LINDA – Egy új kezdet, avagy új lakó érkezik a NOÉ Állatotthonba
2011.05.18.

Reméljük hamarosan új lakója lesz Állatotthonunknak. Linda egy 13 éves galléros pávián, aki jelenleg egy családnál él. A család évek óta keresi a megfelelő megoldást a majomhölgy számára. Miután minden megkeresett vadaspark és állatkert elutasította őket, egy véletlen kapcsán kerültek kapcsolatba velünk.Lindát 13 évvel ezelőtt, teljesen legálisan vásárolta egy budapesti család. Az eredeti tervek szerint az artistaképzőbe járó lányuk dolgozott volna a fiatal állattal. Az élet azonban mást produkált, Linda soha nem állt munkába cirkuszi majomként. Családi kedvencként élt és él a mai napig, szeretetben és gondoskodással körülvéve.A családja évekkel ezelőtt felmérte, hogy a családi ház melléképületében kialakított aprócska hely nem az ideális élettér egy galléros pávián számára. Ezért megoldást kerestek a jövője megnyugtató biztosítására.
Felkeresték a hazai állatkerteket, vadasparkokat és minden olyan intézményt, amely leinformálhatóan szóba jöhetett. Sajnos Lindát sehol sem tudták fogadni. Hosszú keresgélés, sőt egy sikertelen költöztetés után találtak rá a NOÉ Állatotthonra. Munkatársaink azonnal felvették a kapcsolatot hazai szakemberekkel és megkezdődött az előzetes tervezés. Az elképzeléseket hamar tett követte. Az érintett szakhatóságok és felelős szakemberek segítségével elindult a majomtartáshoz szükséges engedélyek beszerzése, a kifutó és a fűtött, minden igényt kielégítő lakrész pontos tervezése.Nagyszabású gyűjtési akcióba kezdtünk, hogy minél előbb megkezdődhessen a gyakorlati munka. Az előzetes kalkulációk szerint a kifutó és a lakrész kialakítása mintegy 1 millió forintba kerülne. Természetesen ennek a túlnyomó többségét a NOÉ Állatotthon Alapítvány finanszírozza, de várjuk támogatók jelentkezését is.Kérjük, hogy aki teheti, adományával támogassa Linda új otthonának megépítését.

Bankszámlaszámunk:
11710002-20083777

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.A megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: Linda


Az előkészületekről, az építkezésről, a költözésről, valamint Linda hétköznapjairól az Alapítvány munkatársai folyamatos tájékoztatást adnak a facebook-on Linda személyes oldalán http://www.facebook.com/Lindaegyujkezdet A tervek szerint Linda nyáron költözhet be új otthonába.

/A fotókat Meister Natália készítette/Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában